Може да има много и нито един от тях не

...
Може да има много и нито един от тях не
Коментари Харесай

Страничните ефекти от необслужваните кредити


Може да има доста и нито един от тях не е добър

Лошата кредитна история може да има доста отрицателни последствия. Ако имате навика да плащате сметките си след крайния период, закъснелите такси евентуално няма да са единственият ви проблем. Лошите привички за подкопават заема ви, което прави доста по-трудно приемането на заеми в бъдеще. Те също по този начин могат да затруднят сключването на контракт за мобилен телефон или даже наемането на избрани работни места. Ето единствено някои от вероятните последици.

• Лошият заем може да затрудни приемането на заеми за кола и жилище.

• Дори и да ви предложат заем, има възможност, той да бъде с по-висок лихвен %.

• Потребителите с по-нисък кредитен рейтинг нормално заплащат повече за застраховка на коли, или при искане на заем за жилище.

• Работодателите може да извършат кредитна инспекция, преди да ви предложат работа, изключително в случай че кандидатствате за управническа позиция или такава, която включва работа с пари и тогава неприятната ви кредитна история, може да ви изиграе неприятна смешка.

Всички знаем, че би трябвало да плащаме сметките си в точния момент и да носим допустимо минимум задължения – двата съществени фактора, които влизат в изчисляването на кредитния ни рейтинг. И въпреки всичко, има други, по-малки фактори, за които доста хора не са наясно, които също могат да окажат въздействие върху нашите резултати.

Ако желаете да подобрите кредитния си рейтинг, има няколко елементарни неща, които можете да извършите. Отнема малко старания и, несъмнено, известно време.

Ако имате редица неизплатени отговорности, може да бъде във ваша изгода да изтеглите заем за консолидиране на дълг от банка или кредитен съюз и да изплатите всички. Тогава ще имате единствено едно заплащане, с което да се справите, и в случай че сте в положение да получите по-нисък лихвен % по заема, ще бъдете в положение да изплатите дълга си по-бързо. Това може да усъвършенства вашия коефициент на асимилиране на заема и от своя страна кредитния ви рейтинг.

Източник:
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР