Може да ги срещнете навсякъде в живота - в семейството,

...
Може да ги срещнете навсякъде в живота - в семейството,
Коментари Харесай

10 типа вредни хора и как да се справим с тях

Може да ги срещнете на всички места в живота - в фамилията, в службата, в компания. Едни ще ви приказват гадости в очите, други ще популяризират клюки зад тила ви. Трети ще ви се усмихват сладко, ще ви приказват нежни, приятни, ласкави думи, трупайки в душата си злоба, злоба и завист.

Вредните хора външно не се отличават с нищо, те могат да постъпват и по друг метод. Социално-икономическият им статус, възраст, културно завещание, вяра или просветително равнище нямат значение. Не играе роля и интелектът. И талант може да бъде недоброжелателна, неприятна, нездравословна персона.

Всъщност те се ядосват, когато шансът е с вас. Тяхната нерешителност и чувството за личната им неплатежоспособност ги принуждава да ви пречат да живеете щастливо и да просперирате.

Сигурно сте се срещали в живота си с хора, към които не сте изпитвали нежни усеща. Нещо повече, измежду тях може да е имало толкоз отвратителни персони, че даже споменът за това да провокира главоболие.

Въпреки че са ни учили да се обичаме и да не съдим ближните си прекомерно строго, в действителността всичко се оказва доста по-сложно. Реалността е такава, че постоянно има хора, които можете да наречете нездравословни от ваша позиция. Но може да откриете, че в живота си се срещате с еднакъв вид нездравословни хора. Помислете за това.

А какви са най-често срещаните неприятни хора? И по какъв начин да ги обезвреждаме? Ето и съответни рекомендации по какъв начин да се държим с сложните хора и какво да вършим, с цел да не ни вредят в ежедневния персонален и професионален живот.

1. Мачкащият, подготвен да ви стъпче в калта

Той е надменен, лицемерен, самоуверен, презрително-снизходителен, високомерен, противен, подигравателен, неуважителен и загадъчен, той унижава, заплашва, подлага на критика, търси в хората единствено минусите.

Този, който ви тъпче, има толкоз ниска самокритика, че ще откри минус и във вас, и във всеки различен в близост. Той изпитва прелестно неспокойствие, когато унижава и визира другите. Обожава да се надсмива над хората, изключително непознатите. Както си седи с вас кафенето, в ресторанта, ще подмятна: " Виж го тоя, тулуп (грозник и т.н.)! " Вие също можете на собствен ред да станете обект на сходни забележки и саркастични реплики. 

Такива хора имат потребност да ви унижават, с цел да се повдигнат в личните си очи. Това са хора неуверени и изпълнени със саморазрушителни мисли, усещат опасност и от вас, и от страна на близките.

Единственият метод за тях да си завоюват самоуважение е да унижат другите, принизявайки ги до своето равнище.

Тъй като тези хора са минимум уверени в себе си от всички останали, най-добре е да се поддържа връзка с тях умерено и кротко. Използвайки спокойни въпроси, въздържайте се от повишение на тона и от високомерни забележки, с цел да не ги накарате да се пазят и да се държат още по-дръзко.

Този способ наподобява на дребен изпит, задачата на който е да се научи какво тъкмо нервира индивида. Придържайки се към обстоятелен, неагресивен звук, ще забележите по какъв начин изненадващо се трансформира язвителното държание на индивида, който ви тъпче в калта, по какъв начин той става по-спокоен, по-мек, по какъв начин се усмихва, когато успее да се добере до истината.

Най-често хората ви унижават, когато вие притежавате това, което те нямат или когато вашето държание по някакъв метод ги визира. В множеството случаи до вас те се усещат некомфортно, не на мястото си. Затова не по-малко сполучливо е и държание, учредено на съчувствие, което ще облекчи вашето другарство с такива хора.

2. Дърдоркото

Той е прекомерно разговорлив, неграмотен, провокиращ, неприятно се ориентира в хората, самовлюбен, неуважителен, не умее да поддържа връзка, отегчителен.

Дърдоркото не желае да млъкне. Тези нездравословни персони изливат свободно потока от свои мисли пред първия, който се окаже в полезрението им, без да придават на тирадите си някакво значение. Ако ви заловен за слушател, няма да се спрат елементарно, въпреки че бъбривците си приказват сами на себе си, все едно ви няма.

Те приказват за всичко и за всички и никаква мощ не може да ги спре. Тези хронични приказливци обичат да описват празни приказки за себе си, за фамилията, за съвсем непознати хора и случки. Техните безсъдържателни, безкрайни разкази надали са забавни някому.

Те могат 15 минути да разказват какво са купили в магазина, толкоз са увлечени от своите разкази, че не схващат по какъв начин се усещат хората против тях, нито обръщат внимание на тяхното неспокойствие, неспокойствие или омерзение.

Бъбривците са прекомерно егоистични, с цел да признаят, че и различен има право да приказва. Като не ви разрешава да вмъкнете даже дума, дърдоркото ви принуждава да вършиме нещо, което не желаете - да го изслушвате.

Незаменим прийом в общуването с този нетърпим бъбривец е свалянето на напрежението. Той ще ви помогне да запазите самообладание. Дърдорковците би следвало да знаят, че тяхното безпределно мърморене като предписание е несвоевременно, по тази причина и един открит митинг също може да бъде сполучлив.

Най-добре е да се прибягва към него, когато няма странични очевидци, с цел да не се постанова на дърдоркото да избавя ситуацията, с цел да резервира достолепието си.

Можете да започнете с това, че ласкаво и нежно да уверите дърдоркото, че го обичате (ако това не е така), само че че от време на време той приказва прекалено много за неща, които не са забавни за всички. Научете дърдоркото да се вглежда в израженията на лицата и позите на близките, с цел да си обясни степента на техния интерес.

В първия миг дърдоркото може да бъде шокиран и това да провокира в него защитна реакция. Ако е по този начин, ще ви се наложи да сте по-откровени и да посочите образци на неговите уморителни словоизлияния. Не забравяйте обаче да го уверявате, че вие все едно го разбирате и обичате.

Предложете му да запомни, че избран жест — покачване на веждите, допиране - може да му послужи като сигнал за преустановяване на диалога. Често пъти защитните им реакции и страхът са провокирани от неналичието на обикновени привички за другарство и непознаване езика на лицето и тялото на близките.

Ако въпреки всичко дърдоркото остане непробиваем или продължава да употребява вашето време и сила, следва да деянията неотстъпчивост, прилагайки метода на открития митинг и да не му позволявате да прекрачва границите на разрешеното.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР