Може би сте чували, че мъжете са визуални и сигурно

...
Може би сте чували, че мъжете са визуални и сигурно
Коментари Харесай

Жената, за която мъжете са готови на всичко

Може би сте чували, че мъжете са образни и несъмнено си мислите, че търсят жена, която наподобява напълно. Но не това са същинските качества, които мъжете желаят да има партньорката им. Да, те държат тя да има поддържана осанка. Това ги кара да се усещат съумели, а триумфът и външните знаци за него са значими за мъжете по метод, който дамите няма да могат в никакъв случай да схванат изцяло.

И въпреки всичко - единствено това надали би предиздвикало мъжете да дадат всичко от себе си за една жена. Вземете момиче с съвършена осанка и прибавете към това солидна доза прочувствена неустойчивост плюс податливост към взаимозависимост във връзките – не щеш ли приемане персона, от която мъжете биха избягали под паника.

Да сте дамата, за която мъжете копнеят, има напълно малко общо с външността ви и доста общо с това какъв вътрешен облик сте построили за самата себе си. Ако притежавате постоянна и здравословна емоционалност, ще откриете, че мъжете (или мъжът) във вашия живот биха ви дали всичко.

Ето някои от качествата, които характеризират тази здрава женска емоционалност – това са и качествата, които мъжете търсят най-вече у една жена:

Мъжете желаят жена, която ги цени  - Силният пол е изгладнял за това да бъде оценен по достолепие. Само че никой мъж няма да ви признае това напряко. Затова по тази тематика просто ще би трябвало да се доверите на думите ми.Във връзките дамите имат базисната потребност да бъдат обичани и разбирани. Базисната потребност на мъжете във връзката е друга -  те най-вече желаят да бъдат оценени високо и да им се възхищават.

Затова и моят съвет към дамите, които желаят да имат хубава връзка, е следният: вместо да се фокусирате върху това какво мъжът ви не прави добре или не ви дава задоволително, пробвайте се да усилите хубавото си възприятие за нещата, които му се получават в връзките ви (все би трябвало да има такива). Ако вие същински и от сърце оценявате дребните неща, които прави, мъжът до вас ще стартира да влага сила и в по-голямото, което желаете от него.

Ако ви е мъчно да погледнете с позитивно оценяване към него, пробвайте се да си водите дневник на благодарността и всеки ден записвайте 3-4 неща (може и в действителност дребни), които сте харесали през днешния ден. Знам, че звучи малко сладникаво, само че работи сигурно и ви основава табиет да търсите позитивното. Нали желаете да имате хубава връзка? Като пробвате това упражнение, с времето същинското, непресторено оценяване ще ви се удава елементарно. А когато това се случи, вашият мъж инстинктивно ще стартира да ви дава от ден на ден мотиви за позитивна оценка.

Мъжете желаят жена, която да схваща значимостта на уважението  - Няма потребност да изяснявам, че една качествена жена почита себе си, само че тук по-скоро става дума за уважението, която тя храни към мъжа до нея. Освен че имат потребност да бъдат позитивно оценени, мъжете имат голяма нужда да се усещат уважавани. Това важи за всички ни, несъмнено, само че при мъжете е една, дори две хрумвания по-засилено. Какво разбирам под почитание? То се случва, когато дамата схваща индивида до себе си и му дава пространство да се показва, по този начин както му е присъщо, без да го притиска да поставя нея преди всичко, а себе си – на второ. Уважението значи да му дадете това, от което той се нуждае, даже то да е противоположно на това, което желаете, тъй като знаете, че по този начин ще е най-добре за него.

Например, когато мъжете са уплашени или се усещат смутени, те нормално желаят да се отдръпват в своята " пещера " (както го разказва Джон Грей в " Мъжете са от Марс, дамите – от Венера " )... т.е. дистанцират се по някакъв метод. Така те се пробват да измислят решение на казуса. За разлика от дамите, мъжете не се усещат по-добре, когато приказват за възприятията си във връзка с сложни обстановки. Повечето мъже се снабдяват с по-голяма изясненост, откакто си " подредят " нещата вътрешно, тъй че по-късно да могат да се върнат във връзката презаредени. Да кажем, че сътрудникът ви има компликации и се нуждае от пространство да се оправи с тях. Вие, въпреки това, може да желаете той да се отвори към вас и да споделя какво го мъчи, тъй като това ще ви накара да го почувствате по-близко и да се усетите обвързвана с него. Да го почитате обаче, значи да поставите това, което е най-хубаво за него, над това, което вие желаете. В този случай, уважението ви споделя, че би трябвало да му дадете пространство да се оправи самичък с проблемите си, макар че предпочитате той да приказва с вас за тях, точно тъй като това ще е по-полезно за него.

Мъжете желаят жена, която ги окуражава да задоволяват потребностите ѝ, без да бъде сълзливо нуждаеща се  - Може би някои от предходните ви връзки да са ви предиздвикали да мислите друго, само че в действителност мъжете обичат да дават и това им идва естествено от вътрешната страна. Да, вярно го прочетохте. Мъжете желаят да обезпечат на дамата доста неща и желаят да я създадат щастлива. Това, което те не желаят, обаче е вие да се вършиме на началник и да им казвате по какъв начин да постъпват. Ако дамата споделя на мъжа какво да прави, тя в края на краищата го " кастрира ", като му лишава таман това, което зарежда неговата тежест и стойност – способността му да обезпечава отбрана и непоклатимост. В такива обстановки вместо той да желае да направи повече за вас, мъжът се усеща надвит и смачкан и ще се отдръпна. Нямам поради просто да го оставяте постоянно да прави каквото си знае и в никакъв случай да не се обаждате. Има обаче, верен метод, по който можете да вдъхновите един мъж да посрещне базисните ви потребности (тук имам поради общите за всички хора потребности, като желанието за прочувствена непосредственост, поддръжка, другарство... не имам предвид това да ви написа известия на всеки час). Подходът ви би трябвало да го кара да се усеща мощен, а не да му дава чувството, че се е провалил.

Ако оценявате мъжа до вас и го обичате подобен, какъвто е (заедно с човешките му дефекти – кой ли пък си ги няма), вие го карате да се усеща мощен  - А когато се чувствате непрекъснато разочарована и му натяквате, като все изтъквате какво не прави вярно и добре (казвате да вземем за пример неща като: " Няма значение, просто ще си го направя сама ", " Ами тогава ще си приказвам с хора, на които им пука за мен, а не с теб " ), вие му отнемате мъжествеността.

Когато дамата има постоянна и здрава емоционалност, тя може да накара мъжа си да се усеща мощен без особени старания от нейна страна – по този начин ѝ идва естествено от вътрешната страна. Тя изважда нескрито най-хубавото от него, тъй като подхожда, стимулирана от обич, а не от предпочитание за надзор. Тя няма потребност той да ѝ повдига самочувствието или да лекува сложното ѝ минало. Тя е с него, тъй като желае и по тази причина може да го остави просто да бъде себе си.

Мъжът ще желае да дава единствено на жена, която е способна да бъде щастлива, когато получава, и може да оцени това, което той има да предложи. Няма да дава на такава, която слага ненужни условия, единствено и единствено да се почувства по-добре по отношение на себе си ( " измъкнах едикакво си от него, значи съм огромна работа! " ) и да се усети по-сигурна във връзката. Тези неща в никакъв случай не могат да бъдат реализирани с външни жестове и мъжете знаят това интуитивно.

Ако дамата продължава да разчита на него за възприятието си на сигурност, тя постоянно ще бъде неудовлетворена, даже той да е най-хубавият брачен партньор или другар на света. Запомнете - няма нищо по-отблъскващо за мъжете от нещастна жена.

Мъжете желаят жена, която знае къде да тегли чертата  - Един мъж не може същински да обича една жена или да се грижи за нея, в случай че не я почита – друго състояние няма. А един мъж не може същински да почита една жена, която би изтърпяла всичко. На доктрина мъжете биха желали жена, която е сладка и послушна и която би им дала прошка всичко. В реалност обаче в сходна връзка няма нищо забавно или привлекателно и те или ще се отегчат, или единствено ще е възползват от вас.

Много дами се опасяват да бъдат твърди в решенията и преценките си за връзката, тъй като не желаят мъжът да ги възприема като изискващи или мощно нуждаещи се (в което има огромна подигравка, тъй като единствено прочувствено подвластните и мъчително нуждаещи се хора вършат взаимни отстъпки с това, което желаят.) Да се огъвате поради мъжа и да му позволявате да се измъква, откакто се е отнесъл зле с вас, тъй като не желаете да ви възприемат като мърморана, е сигурна гаранция, че ще последва още неприятно държание и в края на краищата това ще нанесе голяма контузия на възприятието ви за себеуважение.

Така че, изяснете си какво желаете и с какво не бихте създали компромис. И не се опасявайте да си тръгнете, в случай че той не ви дава това, което заслужавате. Само когато не ви боязън да му кажете " довиждане ", в случай че се наложи, единствено тогава той ще направи всичко, с цел да ви накара да останете.

Източник: 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР