Може би щях да повярвам на чистите намерения на Джокович,

...
Може би щях да повярвам на чистите намерения на Джокович,
Коментари Харесай

Малко възпалени ценности

Може би щях да допускам на чистите планове на Джокович, в случай че към така наречен му митинг не се беше закачил най-големият лицемер, който си прекара кариерата в храчене по източноевропейците – Найджъл Фараж.

Тоя хитрец, несъмнено, незабавно се присламчи към „ полезностите “ на семейство Джокович и си пусна клип в Twitter по какъв начин с брат му на Новак влизат в стаята с трофеите на тенисиста.

Не закъсня и коментарът на Анди Мъри: „ Моля те, запиши и неловкия миг, в който им казваш, че си прекарал по-голямата част от кариерата си в акции за депортиране на източноевропейци “.



За една „ идея “ можеш доста да съдиш по хората, които се закачат за нея.

Където има същинска идея (забележи неналичието на кавички), там има същински хора, смели и подготвени на борба. Където има „ идея “, тъй като нечие его е засегнато или някой желае да си прави реклама, там се залепват и страхливи отрепки, като Найджъл Фараж, който през вчерашния ден проповядва против хората от Източна Европа, през днешния ден се написа бранител на човешките права (в… е, нямаше по-тъпа „ идея “ от „ не желая да се имунизирам пък! “), на следващия ден отново ще проповядва против източноевропейците.

Каквато ви идеята, такива ви и подкрепящите. Фараж… човешка хумореска в безценен костюм – оженил се за германка, вика против чужденците и пръв покровител за Брекзит; плюе по Източна Европа, но спонсорите на половината му партия са от Русия и Източна Европа (включително от Ukip имаше и едно име, овъртолено със „ спонсори “ от България).

А Джокович, че бил огромната работа, но набирал средства за пожарите в Австралия и не знам още какво… Голям тенисист е, да. И? Събирал е пари… по-точно стартирал е акция, персонално не е събирал нищо. Е? Първо – това е звезден пиар, доста го вършат, второ: да приемем, че е бил откровен – събирането и даването на пари би трябвало ли да му даде права да не съблюдава разпоредбите? Добри/лоши… правила. Има ги. Спазват си ги. Каква е тая балканска логичност: дадох ви тука едни пари, че ме пуснете начи метър, налЕ?!

Подсещане, че на Майк Тайсън му не разрешиха виза за Австралия през 2001 година, щото е осъждан за обезчестяване, на Джони Деп и някогашната му към този момент брачна половинка Амбър Хърд им не разрешиха влизане в Австралия, тъй като се пробваха да минат с неимунизирано куче.

Явно на австралийците не им дреме кой си и какъв си, щом не им спазваш разпоредбите, си вървиш.

Тая драма беше непотребна и единствено доразпали така и така рисковото разделяне сред хората по света, че и в България дори. През няколко часа някой от семейство Джокович се изказваше. Останаха единствено леля му, учинайка му и на баба му третата братовчедка да кажат какво мислят за международното състояние и за Иисус Спартак Джокович.

Има една неприятна линия на коментиране и държание, която ми направи доста неприятно усещане – опитът да се политизира страхът на Джокович от имунизациите се развихри като мъжество най-много в главите (и коментарите) на хора, които се прехласнаха от кеф, че съветски военни са влезнали да смажат протеста в Казахстан. Нерде Ямбол, нерде Стамбул, но… мощен е полетът на мисълта на някои.

Нека да кажем пет думи и за това; и за тези възпалени полезности.

Как по този начин е ОК да влязат съветски войски, тъй като те били страни от Организация на контракта за групова сигурност (ОДКБ)…

Вие чувате ли се? Я си представете, че – тъй като сме от НАТО, видиш ли – Бойко Борисов да беше изискал помощ от натовските турски военни по време на митингите, а? Харесва ли ви концепцията?

Вдига телефона и ей, Ердоган, комши, прати турски военни да потушат митингите в България, нали сме всичките в НАТО. Благодаря!

А Путин е споделил, че ОДКБ ще се опълчи на всеки протест и прелом. (Прочети го отново, постепенно!)

По остарял соц табиет се упрекват Запада, НАТО, Съединени американски щати и непеотата за всичко. Че Казахстан е заседнал в корупция и на хората там им е писнало и се пробват да си вземат ориста в личните ръце… не! Това се назовава „ външни сили “ и протестът е смачкан с убийства благодарение на „ миротворците “.

Добре… че сме в НАТО и Европейски Съюз, че – като виждам равнището – тука щеше да стане като в Украйна и Казахстан – с братските „ съюзнически “ миротворци. Благодарете се на Бога, че сме в Европейски Съюз и НАТО, че другояче ОДКБ носи… миротворци.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР