Може би няма британец, който да не е чувал за

...
Може би няма британец, който да не е чувал за
Коментари Харесай

След 314 години веригата магазини на Бъкингамския дворец отваря първи обект в чужбина

Може би няма британец, който да не е чувал за магазините на Fortnum and Mason. Веригата обезпечава чая и сладките на Бъкингамския замък от времето на кралица Анна Стюард.

И за първи път в своята 3-вековна история компанията ще отвори собствен обект отвън границите на Обединеното кралство, оповестява Market Watch. Дружеството, което от 1951 година е ръководено от английското семейство Уестън, е избрало Хонконг за дебюта си в чужбина.

" Това е огромна опция за доставчиците на Fortnum and Mason, които създават 86% от продукцията си във Англия ", показва ръководителят на компанията Кейт Хобхаус.

С решението през септември в Хонконг ще се появи първият магазин и ресторант на веригата. Там ще се продават типично английски артикули, като чай, бисквити, домашно направени шоколади и други.

" Отварянето на обектите е значимо достижение за бизнеса и отбелязва първото излизане на нашата идея отвън Обединеното кралство ", споделя Хобхаус.

Веригата води началото си от 1707 година, когато създателят й Уилям Фортъм е назначен за прислужник в двора на кралица Анна. Бизнесът на Фортъм стартира с продажбата на свещи за Бъкингамския замък.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР