Може би някой е подвел министър Петков по отношение на

...
Може би някой е подвел министър Петков по отношение на
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Някой е подвел министър Петков по отношение на структурата на портфейла на ББР

" Може би някой е подвел министър Петков във връзка с структурата на портфейла на Българска банка за развиване и за останалите неща, които бяха споделени във вчерашния ден “. Това сподели в изявление за предаването „ Лице в лице “ по БТВ някогашният министър на стопанската система и някогашен член на надзора ББР.
Повод за изявлението му стана от служебния стопански министър Кирил Петков. Петков разгласи, че ще назначи инспекция в ББР поради обстоятелството, че е подкрепила 8 компании, от които 4 свързани, с близо 1 милиарда лева, а по правилник и по закон тази банка би трябвало да оказва помощ на дребния бизнес. От Министерството на стопанската система оповестиха през днешния ден и имената на осемте компании.
 ББР разгласи своите 8 най-големи кредитополучатели ББР разгласи своите 8 най-големи кредитополучатели
Българската банка за развиване (ББР) към този момент е 100% държавна благосъстоятелност, оповестиха от министерството на стопанската система. Поради огромния ведомст...
Според Борисов евентуално по този метод е оповестена информация, която е банкова загадка. " Една банка с цялостен банков лиценз, каквато е ББР, дава заеми на микро, макро, среди и огромни компании. Това не са дотации, това не са кеш грантове, това са заеми с доста съществени обезпечения, които се обслужват. Лихвите са положителни за ББР на фона на лихвите в останалия банков бранш – много по-високи са “, разяснява някогашният стопански министър. Той добави, че активите на ББР не са 1,4 милиарда лева, колкото е импортираният от страната капитал, а са 4 милиарда лева
Също, че 99,2% са микро, дребните и междинни предприятия като брой кредитополучателите от ББР. Като финансов запас – 23% са заемите към огромни компании. Освен това 1,5 милиарда лева от актива на банката са налични – към 400 млн. лева са в Българска народна банка, към 500 млн. лева са вземания от търговски банки и над 600 млн. лева в скъпи бумаги.
" Състоянието на банката от позиция на държание и отношение към всеки един от кредитополучателите, в това число и тези, които засяга министър Петков, са били обект на инспекция от доста интернационалните институции “, разяснява още Лъчезар Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР