Може би много от вас в някакви моменти са изпитвали

...
Може би много от вас в някакви моменти са изпитвали
Коментари Харесай

Синдромът на Ребека: Когато се изправиш срещу другата жена

Може би доста от вас в някакви моменти са изпитвали това, което се назовава синдромът на Ребека. Той съставлява положение, при които човек изпитва ревнивост към някогашните на сегашния си сътрудник. 

Това се дължи на разнообразни аргументи, от ниско самочувствие до потребност да се сравнявате с другите. Понякога даже самият сътрудник може да е повода за тази обстановка. 

Името на този синдром идва от кино лентата на Алфред Хичкок от 1940г., наименуван Ребека. От своя страна филмовата продукция е основана на романа от Дафни дю Морие.

Този паметен игрален филм споделя историята на млада компаньонка, която стартира връзка с овдовял милионер и двамата в последна сметка се женят. За страдание на новата брачна половинка, икономката и останалите чиновници на къщата са враждебни към нея през цялото време.

Младата жена е сравнявана от самото начало с предходната брачна половинка. Починалата някогашна е възхвалявана от всички и лека-полека актуалната стартира да усеща, че самочувствието й се срутва. Поради тази причина стартира да развива ревнивост, която няма причина да съществува.

Обикновено тези, които страдат от синдрома на Ребека, имат вяра, че някогашният сътрудник на индивида, с който са сега, е бил по-интелигентен, прелъстителен и още куп други качества. Тоест, му придават пресилени стойностни характерности.

Истината е, че тази обстановка мощно визира съжителството като двойка и даже провокира спорове или изцяло унищожава връзката.
В случаите, когато някогашният сътрудник е жив, индивидът, който страда от синдрома, може да развие маниакално държание. Това включва следене на обществени мрежи и даже действително физическо гонене, в резюме цялостно отнемане. Ситуацията се утежнява в допълнение, в случай че този някогашен е част от живота на сегашния ви сътрудник.

Синдромът може да включва мисли и усеща, генериращи дейности и реакции, които от време на време наподобяват неразбираеми. Факторите, които усилват опцията за пораждане на тази обстановка, са следните:

    • Ниско самочувствие и самокритика на тези, които страдат от синдрома
    • Партньорът или средата непрекъснато припомнят за някогашната половинка
    • Партньорът прави директни съпоставения сред двамата души
    • Човекът, който страда от синдрома, осъзнава, че наподобява на предходния сътрудник физически или като персона
    • Партньорът неотдавна е овдовял и към момента не е минал интервала на печал, заради което възприятията и спомените са на повърхността

Подобряването на положението постоянно изисква някакъв тип интервенция. В някои случаи може да е належащо сътрудникът на лицето, което страда от този синдром, също да получи психическа поддръжка. Някои оферти, които могат да оказват помощ, са следните:

    • Подобрете връзката във връзката
    • Изразете неодобрение и си спомнете за какво сте дружно
    • Избягвайте пресилените изявления във връзка с качествата на предходния сътрудник или разказването с доста детайлности
    • Подобрете самочувствието на лицето, страдащо от този синдром
    • Променете настройките, които го управляват

С поддръжката на психолог е допустимо да се отървете от ревността и да започнете да се наслаждавате на връзката като двойка, като мислите за тук и в този момент.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР