Моите първи впечатления от платформата Дигиталната раница“ са, че за

...
Моите първи впечатления от платформата Дигиталната раница“ са, че за
Коментари Харесай

Асен Александров: Дигиталната раница става все по-добра и по-богата

Моите първи усещания от платформата " Дигиталната раница “ са, че за последните няколко месеца се е обогатила ужасно доста, доста добре е систематизирана и би могла да става все по-добра и все по-богата. Това сподели в предаването " Човекът на фокус " по Радио " Фокус "   Асен Александров - шеф на 51 СУ " Елисавета Багряна " и ръководител на Сдружението на шефовете в междинното обучение. " Ето, в този момент съм я отворил пред мене – първото, което като натиснеш в менюто " Библиотека “, наблюдаваш всички менюта от 1-ви до 12-ти клас. Влизаш да вземем за пример в 8-и клас, виждаш всички предмети. Натискаш " Информационна технология “, аз самият преподавам осведомителни технологии, и тука се разказани тематиките по образователната стратегия. И за доста от тематиките в образователната стратегия има материали, примерно част от тези материали са на " Кан Академия “, които са преведени от британски на български и са доста добре. Така има за всичките класове от 1-ви до 12-ти клас огромен набор от помощни материали ", разясни Александров.

По думите му, " Дигитална раница " е интегрирана с една доста добра платформа, която се назовава mozaBook. Това е унгарска платформа, употребява се в над 50 страни от света, в която първо в Mozaik Education има също уроци по британски, биология, география, физика, химия, математика, технология, история, всичко, и има 3D. Има доста видеоклипове, има и принадлежности за основаване на образователни материали към тази платформа към mozaBook, с цел да могат всичките уроци, които се основават, да имат по този начин да се каже идентична визия, идентичен външен тип, и да могат да бъдат по-лесни за приложимост от учениците. 

 

" Определено, платформата доста се харесва на децата. Хубавото е, че тази платформа може да се употребява, последователно децата би трябвало да свикнат с нея, тя може да си употребява и ще се употребява в учебно заведение, където ще се демонстрират на децата такива опити, които чисто физически не могат да се създадат, и те в къщи учейки домашни си ще могат образно да видят тези неща. Децата са привикнали по този метод да получават информацията, тъй че да. Освен това, което загатнах, вие казахте за електронните дневници ", добави Асен Александров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР