Могъща държава, скрита зад два океана – по този начин

...
Могъща държава, скрита зад два океана – по този начин
Коментари Харесай

Тома Томов: Тръмп ще насочи САЩ към нов курс на доминация

Могъща страна, скрита зад два океана – по този метод журналистът международник и народен представител от Българска социалистическа партия Тома Томов вижда Съединени американски щати доникъде на века, в случай че Доналд Тръмп успее да промени курса на страната. В студиото на „ Тази сутрин” Томов акцентира, че през днешния ден сме очевидци на цялостна смяна на света, в който живеем.

По отношение на срещата на Доналд Тръмп със севернокорейския водач Ким Чен-ун, той беше безапелационен: „ Това е историческа среща, трансформира една политика, която се движи в обещано направление 70 г.”. Томов направи паралел със срещата на Никсън с Мао, „ който вби чеп сред Китай и СССР”, с цел да тръгне Пекин по пътя на развиване, от който не се отклонява и през днешния ден.
Доналд Тръмп с номинация за Нобелова премия за мир Двама норвежки депутати издигнаха кандидатурата му в навечерието на рождения му ден
Според него до ноември ще забележим действителни отстъпки от страна на КНДР и по този начин Доналд Тръмп и неговото крило в Републиканската партия ще завоюват изборите, а до 2020 година може да се случат задоволително неща, с цел да се извърши прогнозата на Мит Ромни, че сегашният собственик на Белия дом ще стигне до преизбиране.

„ Курсът на Тръмп ще промени цялото това нещо, което 70 години е господствало в света”, счита Томов. Според него Съединени американски щати ще запазят своята мощност във военно, икономическо и енергийно отношение, само че със доста военно оттегляне: „ Това ще е една политика, в която с доста нарцисизъм Америка ще продължи да господства през първата половина на XXI век”.

„ Можеш ли с едно изречение да определиш Европа през днешния ден? Това, което виждаме, е цялостна смяна на света, в който живеехме до момента”, счита журналистът. Той изрази мнение, че Балканите „ нямат толкоз ярко бъдеще”, колкото някои предвиждат.

Според него името „ Северна Македония” „ никак не звучи добре” и е било неточност министър председателят Бойко Борисов да не одобри в София македонският президент Георге Иванов, който отхвърля да поддържа точно този вид за названието на някогашната югославска република.
Бойко Борисов по тематиката „ Македония ”: Не желаеме да се намесваме във вътрешните работи на прилежаща страна Спорът е сред Гърция и Македония, да си го решат
Според Томов България би трябвало да се концентрира в себе си и да станем очевидци на смяна на политическия хайлайф с подобен, който да е угрижен за народа си.

„ Има 200 фамилии, които са доста добре и повече от 2 млн. души, които живеят на ръба на съществуването – и това в най-богатия клуб на света: Европа”, разяснява той.

Тома Томов означи, че „ имаме да изпълняваме огромна историческа задача”, като се базира на Ванга, която му споделила, че „ трите С-та ще бъдат дружно – София, Скопие и Солун”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР