Мога да ви уверя, че прокуратурата в страната, както в

...
Мога да ви уверя, че прокуратурата в страната, както в
Коментари Харесай

Прокурор: Ще искаме възможно най-тежкото наказание за убиеца на 14-годишното момче

Мога да ви уверя, че прокуратурата в страната, както в частност и прокуратурата в Стара Загора, интензивно се опълчва на този тип действие и ние като прокурори ще желаеме допустимо най-тежкото наказване на причинителя на това закононарушение. Това сподели пред публицисти окръжният прокурор Дичо Атанасов след съвещанието, на което Районният съд в Казанлък дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Димитър Косев, упрекнат за причиняване на междинна телесна щета на 14-годишно дете по време на пътен случай в казанлъшкото село Бузовград.

Инцидентът породи на 11 ноември на изхода на селото в посока село Розово. Водачът на автомобила е напуснал местопроизшествието и се е укрил, открит е четири часа по-късно в дома си. Мъжът е тестван с механически средства за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, регистриран е резултат 1.38 промила, както и че е използвал метаамфетамин, напомни Българска телеграфна агенция.

Днес сутринта детето умря в Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Проф. доктор Стоян Киркович “ в Стара Загора. Следва действието да бъде преквалифицирано в по-тежко, а точно такова със смъртен резултат, уточни Атанасов и добави, че не е имало техническата опция това да се случи в границите на днешния ден. То ще бъде изпратено по подготвеност към Окръжната прокуратура в Стара Загора, където лицето ще бъде привлечено към наказателна отговорност за по-тежко закононарушение, за което плануваното наказване е „ отнемане от независимост “ от три до 15 години. По преценка на наблюдаващия прокурор и предвид на тежестта на действието и събраните доказателства, е допустимо да бъде повдигнато и обвиняване за закононарушение, за което наказването е „ отнемане от независимост “ от пет до 20 години, изясни Дичо Атанасов.

Той добави, че откакто бъде осъществена аутопсия на детето по назначената съдебно-медицинска експертиза, делото ще бъде признато от Окръжна прокуратура – Стара Загора. По думите му това би трябвало да се случи до няколко дни. „ Ако бъде обжалвана признатата мярка по това обвиняване, ще бъде обжалвана пред Окръжен съд Стара Загора, чието решение по закон е дефинитивно “, сподели още прокурорът.

По време на днешното съвещание стана ясно, че Димитър Косев няма престъпни прояви. Защитата даде здравна експертиза по отношение на здравословното му положение, като юристът уточни, че 57-годишният мъж страда от артериална хипертония и е прекарал тежка пневмония, заради което приема лекарства. Според отбраната обвиненият твърди, че не е избягал от местопроизшествието, а е схванал какво е направил едвам откакто е бил задържан в дома си четири часа след случая.

В момента десетки поданици на село Бузовград са пред локалното Читалище на безмълвно бдение в памет на 14-годишното момче. Вече трети ден те провеждат митинги, а настояванията им са за заслужено наказване и за сигурност по пътя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР