Мога да кажа, че ситуацията в област Шумен е критична.

...
Мога да кажа, че ситуацията в област Шумен е критична.
Коментари Харесай

Критични COVID ситуации в Шумен, Русе и Благоевград – ще остане ли Шумен без МБАЛ?

Мога да кажа, че обстановката в област Шумен е сериозна. Това съобщи регионалният шеф Стефан Желев. По думите му, в МБАЛ Шумен няма медицински личен състав – или са заболели от COVID-19, или са напуснали. Направени са всички вероятни вътрешни промени, само че просто няма хора – има единствено двама лекари във вътрешно поделение, изясни Желев пред Българска национална телевизия.
Той добави, че е правил няколко срещи с медици да оказват помощ на регионалната болница, която е единствената, приемаща COVID-19 заболели. Само една болница дала няколко сестри, а общопрактикуващият доктор доктор Чолаков решил да оказва помощ. Затова Желев предизвести, че на среща през днешния ден ще изиска от всички кметове да засилият контрола по противоепидемичните ограничения – с техните администрации. Ако няма надзор, МБАЛ Шумен е пред затваряне – споделям го отговорно, акцентира Желев.
 Личен доктор, доброволец в борбата с COVID-19, е приет в болница в Шумен Личен доктор, доброволец в борбата с COVID-19, е приет в болница в Шумен
Д-р Милен Чолаков - персонален доктор, който е бил доброволец в МБАЛ Шумен и Неотложната помощ в града в битката с COVID-19, заяви във Faceb...
Няма мощ, която да накара общопрактикуващите лекари от запаса да дойдат да работят, разяснява още Желев. А от онкоболницата в града споделиха, че и при тях се появила болест и не могат да си разрешат да оказват помощ в МБАЛ Шумен – тъй като при онкоболницата е още по-опасно, пациентите там са със срината имунна система. Управителят на лечебното заведение прикани пенсионирани лекари и недипломирани още студенти да оказват помощ.
В Русе също има сериозна обстановка – регионалният шеф Галин Григоров и заместникът му Валентин Колев са с ковид. И двамата са без признаци – Григоров даже споделя, че „ леко се закашлял ”, направил си тест и той излязъл позитивен. Колев пък имал болки в мускулите и главоболие, по тази причина си направил тест. Заради това през днешния ден регионалната администрация няма да работи, ще се прави стерилизация. Има към този момент график на работа от у дома и на място и за общинската администрация.
Не знам по какъв начин ще поемем възходящата численост, нещата са извънредно съществени, разяснява лекар-инфекционист от Благоевград – единственият в локалната общинска болница. В момента, в локалната многопрофилна болница има 3 свободни кревати (общо са 22), има и други пациенти, които не могат да останат без лекуване. Във " Вътрешно поделение " пък има трима лекари – за 16 заболели от ковид.
" Не се съблюдават ограничаващите ограничения ", безапелационен е шефът на отделението за сериозното нарастване на инфектираните.
 Коронавирусът по света - обстановката не е розова Коронавирусът по света - обстановката не е розова
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 38 046 018 и 38 361 206 съгласно американ...
Същото недоволство - няма хора, пристигна и от МБАЛ Бургас. Оттам предизвестиха пред Нова телевизия, че има заплаха от напускащи хора.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР