Моето семейство има терен, който е предвиден още от началото

...
Моето семейство има терен, който е предвиден още от началото
Коментари Харесай

Скандални разкрития! Изнудвани от Иванчева разказаха за рекета: Натискът беше брутален!

Моето семейство има терен, който е очакван още от началото за застрояване. Отгоре желаеме да си построим жилище. Многоетажна постройка. Моето запознанство с Иванчева беше по този проблем. Нашият капиталов план потъна. Проектът е от 2013, борбата е титанична. Целият план е утвърден. Стигнахме до разрешителното за градеж, тъкмо когато Иванчева пристигна на власт. Това съобщи в ефира на " Здравей, България " пострадалата от своеволията на кметицата на регион " Младост " Елена Николова.

" Разрешение за градеж не ни се издаде. При информация стана ясно, че преписките са заключени в кабинета на Иванчева. Срокът за закъснение на разрешението на градеж е 14-дневен. Архитект Стефан Стефанов - проектант на " Младост ", сподели самичък, че тези бумаги са при нея. Имала съм две срещи с нея. Първата беше по нейна покана. Имаше жители и вложител. Обстановката беше брутална, хората излязоха с имената и плановете си и бяха посрещнати с възгласи " Вие би трябвало да се махнете от тук ". Това го споделяха представители на " Зелен Младост ". Един заплаши с тъжба. На втората ни среща тя ни викна в кабинета си, беше със заместничката си. Тя вербално непрекъснато ни натискаше ние да сменяем парцела си и да се откажем от желанията си. С публично писмо ние казахме, че не желаеме да участваме в нещо такова и сме изрядни пред закона. Тя ни сподели, че ние, в случай че не се съгласим, тя няма да придвижи пропуските. Тя ни предложи да участваме в подмяна с терен на " Софийски парцели ". Тя намеси и Фандъкова, сподели, че тя й е дала картбланш да договаря. Това е тотална неистина ", сподели Николова.

В студиото бе и друга потърпевша от своеволията на закопчаната кметица:

" Ние вършим градоустройсвена процедура към момента, т.е. сме на много по-ранен стадий. До момента преписката ни е при госпожа Иванчева, макар че се води при архитекта, който действително носи отговорност. В диалог с Иванчева ми се сподели, че преписката е в нея и, в случай че желаеме да я съдим, тя няма да я пусне. На нас също ни предлагаха парцел. Тя ни оферираше място със сходни характерности ", сподели Светлана Дементиенко.

" Тя ни принуждаваше да участваме в такива нечисти покупко-продажби. Това е изнудване " , включи се още веднъж Николова.

" Направих информация със " Софийски парцели ". Стана ясно, че тя ми предлага нещо, което не е нейно и не може да ми предлага ", сподели Дементиенко.


В ефир се включи и пиарът на община " Младост " Петър Кърджилов " Факт е, че има случаи на подправяне на документи. От друга страна огромна част от парцелите, които вложители желаят да се придвижат за застрояване, са върху зелени площи. Има такива преписки, само че забавянето не е закононарушение. То се прави от госпожа Иванчева и нейния екип, с цел да се изяснят въпросителните. Има какво да се проверява и да се окаже подпомагане на Столична община, с цел да се стигне до истината. Това, което ще повторя е, че имаме сигнал за очевидна имитация на документи на един от градежите ", сподели той.

" Имаше разминаване на версиите на хората, които приказваха на конференциите. Не е ясно дали са открити пръстови отпечатъци върху банкнотите. Опитва се да се измества фокуса на проблема. Прокуратурата си разреши неподобаващ и непрофесионален език. Позволиха си реплики, че Иванчева имала плевел нощен живот. Това е уронване на престижа. Започнахме лично следствие и съгласно нас всичко е инсценирано и към този момент имаме доказателства за това. Имаме информация за човек от общината, който е съдействал за тази инсценировка ", сподели той.

От студиото двете дами се обадиха незабавно: " Това беше измама и популизъм. Ние сме радетели на зелената концепция. Те имаха законовата опция да я осъществят. Те откриха терените, които бяха отредени за градеж и излязоха с подправени митинги и започнаха едно изнудване. Лично аз съм водила диалози с всички потърпевши ", сподели Николова

" Зовем всички, които са пострадали от дейностите на Иванчева, да не се крият ", приключи Дементиенко.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР