Моето първо действие през настоящата година е да сезирам Конституционния

...
Моето първо действие през настоящата година е да сезирам Конституционния
Коментари Харесай

В понеделник Румен Радев ще сезира КС заради промените в Конституцията

" Моето първо деяние през актуалната година е да сезирам Конституционния съд за бруталното и в доста връзки некадърно посягане върху българската конституция. Ще го направя още в понеделник ". Това съобщи президентът Румен Радев при освещаването на бойните флагове. Радев разясни, че претекстовете му са " много обемисти ".
Президентът се закани да нападна Конституцията още при окончателното й приемане на трето четене. " За опита с Конституцията българите ще заплащат тежка цена. Гласуваните промени няма да решат огромните проблеми на правораздаването и да подсигуряват правдивост за българските жители, с каквато цел те бяха инициирани. За сметка на това, подкопават устоите ни като демократична, правова и суверенна страна ", сподели той тогава. В следващи коментари недоволства от текстовете, които позволяват хора с двойно поданство до ръководството на страната. Няма по какъв начин да е склонен и с измененията, които трансформират разпоредбите за служебните държавни управления. Припомняме какво плануват те:
По силата на признатите промени президентът ще назначава служебно държавно управление " след съвещания с парламентарните групи и по предложение на претендента за длъжностен министър-председател ". Освен това президентът няма да разпуска Народното събрание, в случай че то не е съумяло да излъчи държавно управление. Президентът ще би трябвало да избере за длъжностен министър-председател всред ръководителя на Народното събрание, шефа или подуправител на Българската национална банка, ръководителя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител.  " Основна задача на служебното държавно управление е да провежда почтени и свободни избори. Ограничения в пълномощията на служебното държавно управление могат да бъдат планувани в закон ", гласи още Конституцията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР