Модулите Кръводарявания и Личен картон са достъпни в най-новата версия

...
Модулите Кръводарявания и Личен картон са достъпни в най-новата версия
Коментари Харесай

Личният здравен картон вече е достъпен в приложението е-Здраве на МЗ

Модулите " Кръводарявания " и " Личен картон " са налични в най-новата версия 2.0 на мобилното приложение е-Здраве, част от Националната здравно-информационна система, оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.
Прочетете още
В модул " Кръводарявания " са включени всички кръводарявания на съответното лице, подредени по датата на осъществяване и регистрирани в системата на НЦТХ. Достъпна е още информация за кръвна група с резус-фактор (Rh) на кръводарителя, както и резултатите от съпътстващите кръводаряването наложителни проучвания за СПИН/ ХИВ, хепатит B, хепатит C, сифилис, NAT тест.

В модул " Личен картон " са добавени три категории с информация: обща информация за съответното лице (височина, тегло, координати за връзка) и контакти на близки при незабавен случай. Тази информация жителите могат да попълнят сами. По отношение на общопрактикуващите лекари – към този момент са налични следните данни: имена, УИН, координати за връзка, код на лечебното заведение, РЗОК.

С създаването на версия 2.0 на мобилното приложение е-Здраве „ Информационно обслужване " АД надгради функционалностите на наличните модули " Ваксини " и " Направления ". Модул " Ваксини " към този момент съдържа информация за дата на идни имунизации и следващи реимунизации с имунизациите от Имунизационния календар на Р България, въведени в НЗИС.

В модул " Направления " към този момент се пресъздава информация, когато едно направление е в развой на осъществяване.

Версия 2.0 на мобилното приложение е-Здраве е с усъвършенствана сигурност и непоклатимост, като не е разрешено снимането на екрана (скрийншот) при работа с приложението – прийом за ограничение шерването на персонални и медицински данни с трети лица.

Новата версия на приложението може да бъде изтеглена от Гугъл Play Store и App Store.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР