Модната индустрия е един от най-големите замърсители в света, като

...
Модната индустрия е един от най-големите замърсители в света, като
Коментари Харесай

Вижте кои известни марки възприемат концепцията за дрехи и аксесоари втора употреба

Модната промишленост е един от най-големите замърсители в света, като единствено производството на текстил съставлява 10% от световните въглеродни излъчвания. Като вкарват начинания втора употреба, водещите фешън марки способстват за по-устойчиво бъдеще на промишлеността. Чрез понижаване на търсенето на нови облекла и поощряване на повторната приложимост на съществуващи, тези начинания оказват помощ за понижаване на въздействието върху околната среда. Този метод оказва помощ да се увеличи осведомеността за значимостта на устойчивата мода и предизвиква потребителите да вършат по-съзнателен избор, когато става въпрос за покупки на облекла. 

Търсенето на устойчива мода е изключително високо измежду по-младите консуматори. Проучванията демонстрират, че голямото болшинство от хората под 30 години са наясно с концепцията за резистентност и са подготвени да заплащат повече за екологични артикули. В резултат на това водещите марки предлагат употребявани облекла на своите уеб страници или партньорство с платформи за препродажба. Тези начинания освен дават на клиентите екологични други възможности, само че също по този начин им разрешават да купуват и продават използвани облекла, като способстват за кръговата стопанска система.

Луксозната фешън къща Gucci си партнира с платформата The RealReal, с цел да сътвори стратегия, която разрешава на клиентите да продават своите използвани продукти на Gucci, до момента в който печелят заеми за извършване на покупки. По сходен метод Levi's започва стратегия за назад изкупуване, която разрешава на клиентите да върнат своите употребявани дънкови продукти в подмяна на карта за подарък. Други забележителни марки, които са осъществили начинания за втора употреба, включват Patagonia, Eileen Fisher, Maje, The Kooples, Claudie Pierlot, Juicy Couture и Nike. Тези начинания освен дават на клиентите екологични други възможности, само че също по този начин способстват за понижаване на отпадъците и поощряване на кръговата мода
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР