Моди ще отчете консенсуса на Г-20 като победа - но той показва колко ниска е летвата за успех

...
Върховен PR, той без съмнение ще го определи като огромен
Коментари Харесай

Върховен PR, той без съмнение ще го определи като огромен и ранен успех. Украйна винаги щеше да бъде препънитата точка.

Това, което той избягваше, е това, което би било безпрецедентен провал - да излезе от тази среща на върха без споразумение.

Но не се съмнявайте , параграфът за войната в Украйна е смекчена версия на това, което беше договорено в Бали миналата година.

Той призовава за „всеобхватен, справедлив и траен мир в Украйна“ и казва, че „днешната ера трябва не е във война".

Критично е, че Русия не се споменава по име и не се споменава пряко руската агресия.

G20: Риши Сунак се среща с Наренда Моди, докато лидерите призовават за „траен мир" в Украйна

Което е интригуващо, то също призовава държавите-членки да не „действат срещу териториалната цялост на която и да е държава“.

Тези думи може да се разглеждат като опит да се успокои Русия, която се оплака от атаки на нейна територия.

Прочетете още:
Сунак - „зетят“ на Индия - се отправя към Делхи за Г-20
Търговско споразумение между Обединеното кралство и Индия не е гарантирано скоро - и ето защо

Ние знаем, че г-н Моди работи усилено, за да насърчи другите членове на Г-20 да се вслушат в Москва и Гледната точка на Пекин.

Това, което може би е най-показателно в езика на тази декларация обаче, е твърдението, че „Г-20 не е мястото за решаване на геополитически въпроси“.

Това е открито признаване на ограниченията на тази група. Появява се нов световен ред.

Г-н Моди се позиционира в сърцето му. Той успя да върви по деликатното политическо въже и да се позиционира като строител на мостове в един разделен свят.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате своите подкасти

The United Държавите, отчаяни да намерят противотежест на Москва, го ухажват, готови да загърбят притесненията относно национализма му, за да намерят стратегически съюзник.

В същото време, когато прегърна Джо Байдън, г-н Моди успя да запази добри отношения с Владимир Путин. Русия е съюзник от Студената война, Делхи все още не е готов да се разклати, а Индия продължава да се възползва от евтиния руски петрол и газ.

Що се отнася до Китай, отсъствието му от Г-20 дава на г-н Моди пространство за представяне Индия като глобална суперсила на възход, докато Пекин се бори финансово.

Добавянето на Африканския съюз като член също ще помогне на г-н Моди да представи това като приобщаваща среща на върха, която свързва развития и развиващия се свят.

Този Г-20 е златен шанс за лидера на Индия да даде тласък на предизборната си кампания преди вота през следващата година. Днешната декларация му дава какво да продаде на гласоподавателите.

Това, което тази среща на върха също може би показа обаче, е колко ниска е летвата за успех сега в една дълбоко политически разцепена планета.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР