Модернизацията на построеното преди повече от век метро в Ню

...
Модернизацията на построеното преди повече от век метро в Ню
Коментари Харесай

Модернизацията на метрото в Ню Йорк ще струва $40 милиарда и ще отнеме 10 години

Модернизацията на издигнатото преди повече от век метро в Ню Йорк - може да коства $40 милиарда и да отнеме десетилетие, съобщи пред CBS президентът на New York City Transit Authority Анди Байфорд.

" Няма да бъде бързо. Няма да бъде на ниска цена. И сигурно няма да бъде елементарно. Затова моето обръщение към нюйоркчани е: насмалко болежка няма победа. Ще си заслужава ", увери той.

Байфорд, който стартира кариерата си в лондонското метро, стартира в Ню Йорк откакто води организацията за всеобщ превоз в Торонто.

Макар градът да има подземната система, държавната организация я ръководи. И губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо, и кметът Бил до Бласио са съгласни, че органът, който към този момент има $38,6 милиарда задължения, изисква повече финансови вложения. Но не са съгласни кой би трябвало да заплати за тях.

Най-тежко ще бъде за возещите се по линията под Ийст ривър сред Бруклин и Манхатън. Тунелът ще бъде затворен за 15 месеца от началото на април, откакто транспортните управляващи взимат решение за цялостно затваряне, вместо частичните поправки, които се трансфораха в рутина.

През юни 2017 година Куомо разгласи, че цялата система е в положение на злополучие и прикани за проект, който да се оправи с аргументите за закъсненията, в това число неизправностите в техническите уредби, прекъсването на електрозахранването и счупените релси.

От своя пик от 2 милиона през 2015 година броят на возещите се е намалял с 2 % макар непрекъснато увеличение на популацията, заетостта и туризма.Агенцията показа " екшън проект " през юли 2017 година, с който се желаят над $830 милиона бързи поправки, ориентирани към звената в системата, поради които се основават най-вече случаи на повреди и закъснения, нови мотриси и повече полиция, която да понижи случаите на пожари, породени от мятане на отпадък.

Изпълнението на проекта е постепенно. От 18-месечната стратегия остават единствено три, а организацията е усвои по-малко от 60% от ориентираните $348,5 милиона. Наемането на още поддържат личен състав също не върви с нужните темпове.

Според инспекторът на Ню Йорк Томас ДиНаполи организацията се изправя пред едно от най-големите провокации от десетилетия. Тя възнамерява да усили цените на билетите с 4 % през 2019 година и още един път през 2021, както и следващо понижаване на бюджета ѝ.

Но все пак се планува дефицит от $262 милиона през 2020 и $634 милиона през 2022.

Куомо даде обещание, че ще заплати половината от цената на незабавните поправки и дълготраен проект за $33 милиарда, само че де Бласио не е склонен. Той твърди, че градът към този момент поема по-голямата част от разноските за системата с петгодишни обещани разноски от $2,5 милиарда. Градът способства и към $1 милиард годишно за бюджета на организацията.

Губернаторът предложи водачите да бъдат таксувани, в случай че желаят да влязат с колите си в Манхатън, а де Бласио желае увеличение на налозите за локалните, които изкарват над $500 000 годишно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР