Модернизацията на Българската армия, за съжаление, е закъснял процес и

...
Модернизацията на Българската армия, за съжаление, е закъснял процес и
Коментари Харесай

Модернизацията на Българската армия е закъснял процес, призна Каракачанов

Модернизацията на Българската войска, за жалост, е просрочен развой и то с доста години. Това разяснява в 24 авиобаза - Крумово министърът на защитата Красимир Каракачанов след случая с военния вертолет Ми-17, при който починаха двама водачи.

Според него " доста политици дрънкаха нелепости и към момента има такива, които приказват, че не ни би трябвало войска, не ни трябват средства за ново и съвременно въоръжение и за ремонт на съществуващата техника ". Той е безапелационен, че с изключение на за превъоръжаване са нужни и средства за поддръжка на наличната техника, която носи и дежурствата, която извършва и дилемите.

Хеликоптерът Ми-17, който през вчерашния ден аварира, е една от машините, които би трябвало да бъдат поддържани. Те са годни, здрави, само че би трябвало да се отделят нужните средства за поддръжката им, сподели още министърът.

Около 20.30 ч. нощес, при осъществяване на подготвителен полет по аварийно-спасителна работа, вертолет Ми-17, с борден номер 417, катастрофира в региона на авиобаза Крумово. При случая починаха капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев, а бордният механик - офицерски претендент Алексей Каменов, е в болница с няколко фрактури.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР