Модерен ехограф работи от днес за май-малките пациенти на МБАЛ

...
Модерен ехограф работи от днес за май-малките пациенти на МБАЛ
Коментари Харесай

Нов ехограф диагностицира най-малките пациенти на МБАЛ Св. Мина

Модерен ехограф работи от през днешния ден за май-малките пациенти на МБАЛ " Свети Мина “ в Пловдив, заяви шефът на болничното заведение доктор Генади Странджев. Апаратът е подаяние за детското поделение от благотворителната самодейност " Българската Коледа “ и е конфигуриран по-малко от седмица откакто доктор Странджев и представители на още 21 лечебни заведения от цялата страна публично подписаха договорите за дарения на здравна инсталация.

Освен абдоминални /коремни/ ехографии и ехокардиографии на детските сърца, посредством трети трансдюсер новата облага дава опция и за  трансфонтанелна ехография при новородените за разкриване на мозъчни патологии.

" С новата инсталация можем на място да изследваме децата с кардиологични проблеми, които до момента изпращахме в УМБАЛ, ще ни помогне при диагностицирането на бионефритите, нарушаванията и болесттите на урогениталната система. Трима от нашите педиатри са подготвени и сертифицирани за работа с ехограф, тъй че незабавно започваме пълноценна работа в интерес на дребните ни пациенти “, разяснява завеждащата детското поделение доктор Димитрия Милушева.

Управителят доктор Странджев е безапелационен, че базата на " Св. Мина “ ще продължи да се развива и модернизира. Като образец той уточни сериозните триумфи на екипа в региона на детската ендокринология, която в развитите европейски страни придобива все по-голямо значение. При доста пациенти към този момент се изследва евентуалният риск  от развиване на диабет вид 2. 

Според него преструктурирането и сливането на двете общински болници  ще обезпечи на пловдивчани по-ефективно и качествено лекуване. В детското поделение в този момент има 38 кревати, 13 от които са в кърмаческото. Работят високо квалифицирани педиатри, измежду които трима лекари с тесни специалности детски ендокринолог, нефролог и алерголог, както и 11 всеотдайни медицински сестри.

" Работим 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата. Във всеки момент сме подготвени да приемем пациенти за проучване и лекуване “, увери доктор Милушева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР