Моделът е с нов драйвер за по-добър звук и ANC

...
Моделът е с нов драйвер за по-добър звук и ANC
Коментари Харесай

Представиха слушалките Sony WF-1000XM5 официално

Моделът е с нов драйвер за по-добър тон и ANC на Bose

Светлин Желев преди 31 минути 334 Сподели

Най-четени

АвтомобилиИван Давидов - 7:24 | 21.07.2023

Познайте кой производител поставя пластмасови педали за „ газта “

ТелефониСветослав Димитров - 14:27 | 18.07.2023

Говоренето по мобилен телефон повече от 30 минути седмично усилва възможностите за развиване на хипертония, сподели дълготрайно изследване

КосмосЕмил Василев - 11:32 | 21.07.2023

От 1988 година насам чудноват обект в космоса примигва един път почти на всеки половин час

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

Слушалките Sony WF-1000XM5 към този момент са показани публично и би трябвало да са още по-добри от наградените си прародители. Sony дава обещание по-добро качество на звука, усъвършенствано интензивно шумопотискане и по-добро нагласяване. Това може да са едни от най-хубавите слушалки на годината, съгласно предварителните поръчки.

За тази итерация Sony се е фокусирала върху две области: качество на звука и шумопотискане. Новият драйвер, Dynamic Driver X, обезпечава „ възпроизвеждане на по-широки честоти, дълбоки баси и ясни вокали “, афишира Sony. Компанията изключително държи да подчертае подобрението на ниските честоти, само че това към този момент беше мощна страна на XM4. Ако Sony е съумяла да направи огромни усъвършенствания в тази област, ще бъдем възхитени.

Структурата на мембраната на Dynamic Driver X съчетава няколко разнообразни материала за купола и ръба, за които Sony твърди, че оказват помощ за понижаване на изкривяванията.

Шумопотискането би трябвало да се усъвършенства с помощта на прибавянето на още два микрофона (по един на всяка слушалка), което прави три на всяка. Общо шестте микрофона са с два повече от четирите в WF-1000XM4. Sony дава обещание по-добро шумопотискане на по-ниските честоти. Компанията твърди, че това е „ най-голямата стъпка напред в региона на шумопотискането “.

Има и нов процесор. Интегрираният процесор V2 следва V1, който се намира в XM4, и работи в синхрон с HD процесора за шумопотискане QN2e. Това дава обещание „ невиждано “ шумопотискане, което се приспособява към заобикалящата ви среда. Изглежда, че награждаваните слушалки Bose QuietComfort Earbuds II могат да имат конкуренция…

Проследяването на главата също е оригиналност за XM5 (макар че е лимитирано до песни Sony 360 Reality Audio и единствено за Android). То автоматизирано настройва звуковите полета, с цел да компенсира придвижването на главата ви, тъкмо както Apple Spatial Audio. Така че в случай че гледате нещо на смарт телефона си и се обърнете, с цел да погледнете през прозореца, звукът ще остане закрепен към телефона ви. Това би трябвало да е изключително дейно по време на мобилни игри, които употребяват добавена действителност.

Sony дава обещание, че XM5 ще обезпечи „ най-хубавото до момента качество на диалозите “, като гласът ви ще звучи мощно и ясно, без значение от обстановката. Това се дължи на логаритъм за понижаване на шума, основан на изкуствен интелект, който се основава на обработка с дълбока неутрална мрежа (DNN) и датчици за костна проводимост. Както и при XM4, структурата за понижаване на шума от вятър ще сведе до най-малко шума от плевел вятър.

Тапите също са с изменен дизайн. Въпреки че не е толкоз фрапантен, колкото при WH-1000XM5 спрямо WH-1000XM4, той е задоволително друг. Има нова лъскава текстура, а слушалките са с към 25% по-малки и 20% по-леки от своите прародители. Което би трябвало да ги направи по-удобни за носене за дълъг интервал от време. Има и нов SS дребен размер за накрайниците на слушалките, тъй че те би трябвало да паснат на хората с по-малки уши измежду нас.

Това е новото. Някои неща не са се трансформирали спрямо XM4, което не е неприятно. Шумоизолиращите накрайници на наушниците са направени от същия материал от полиуретанова пяна, който понижава шума във високочестотния диапазон. Те поддържат същия кодек LDAC с висока разграничителна дарба (едва ли е изненадващо, защото е създаден от Sony), технологията за увеличение на мащаба DSEE Extreme и виртуалния съраунд тон 360 Reality Audio. И имат доста от същите функционалности, като Adaptive Sound Control, Speak-to-Chat и Multipoint, която ви разрешава да сдвоявате две Bluetooth устройства и да превключвате безпроблемно сред тях. Бързото сдвояване, бързото сдвояване и гласовите асистенти са налице и са правилни.

Те даже имат същия живот на батерията като предшествениците си (8 часа от слушалките и 16 часа от калъфа за зареждане, общо 24 часа). Стандартно се предлага безжично зареждане Qi, а слушалките са водоустойчиви по стандарта IPX4.

Те ще бъдат пуснати в продажба през август на цена от 320 евро.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР