МОЧА понесе още един удар. Този път, образно казано, със

...
МОЧА понесе още един удар. Този път, образно казано, със
Коментари Харесай

МОЧА беше посечен със сърпа на общинското решение. Днес в София, утре и в други градове!

МОЧА понесе още един удар. Този път, нагледно казано, със сърп. Беше “посечен ” най-накрая писмено с решение на Столичната община да бъде изместен от центъра на София.

Бяхме шепа хора, които лепяхме български флагове върху позорния надпис на МОЧА. Някои бяха задържани за сходни акции, а други понесохме многочислени закани за живота. Вкупом ни осмиваха и маргинализираха. Онези, от които зависеше паметникът да бъде отстранен, се правеха, че не ни забелязват- били сме малко, имало и “други отзиви ” по въпроса.

Решението преди преместването на МОЧА да се сложи указателна табела с пояснение, че това е монумент на окупатори, е напряко “естонско ”. Така постъпиха в Талин, когато отстраниха техния еквивалент на МОЧА и го реалокираха във военно гробище със съответното изложение какво съставлява.

Нямам подозрение, че тъм(очерве)ните сили, които бранят обичаната си окупационна символика, още веднъж ще създадат всичко допустимо, с цел да осуетят преместването на МОЧА. Така че би трябвало да се въоръжим с самообладание и да доведем националноосвободителната идея до дъно.

Днес в София, на следващия ден и в други градове!

* Текстът е оповестен в персоналния блог на създателя. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР