Мобилните телефонни услуги могат да претърпят спирания в цяла Европа

...
Мобилните телефонни услуги могат да претърпят спирания в цяла Европа
Коментари Харесай

Има риск от прекъсвания на мобилните услуги в Европа тази зима при режим на тока

Мобилните телефонни услуги могат да претърпят прекъсвания в цяла Европа тази зима, в случай че спиранията на електрозахранването или въвеждането на режим на тока извадят от строя елементи от мобилните мрежи в района, оповестява организация Ройтерс.

Решението на Русия да спре доставките на газ през основния маршрут " Северен поток " към Европа след началото на спора в Украйна усили риска от дефицит на електрическа енергия. Във Франция обстановката се утежнява от няколко атомни електроцентрали, затворени поради ремонт.

Представители на телекомуникационната промишленост показаха пред Ройтерс, че се опасяват, че тежката зима ще сложи европейската телекомуникационна инфраструктура на тестване, принуждавайки фирмите и държавните управления да се опитат да смекчат отрицателното влияние.

Понастоящем няма задоволително аварийни системи в доста европейски страни, с цел да се оправят с необятно публикувани спирания на електрозахранването, показват телеком мениджъри.

Страните от Европейския съюз, в това число Франция, Швеция и Германия, се пробват да подсигуряват, че връзките могат да продължат, даже в случай че спиранията на тока в последна сметка доведат до изтощение на аварийните акумулатори, конфигурирани на хилядите клетъчни антени, публикувани на тяхна територия.

Европа има близо половин милион телекомуникационни кули и множеството от тях имат аварийни акумулатори, които устоят към 30 минути, с цел да поддържат действието на мобилните антени.

Във Франция проектът, препоръчан от електроразпределителната мрежа Enedis, включва евентуални спирания на електрозахранването в най-лошия случай до два часа, показаха източници на Ройтерс, осведомени с въпроса.

Евентуалното общото прекъсване на тока ще засегне единствено елементи от страната на ротационен принцип. Болниците, полицейските ръководства и държавните здания няма да бъдат наранени.

Телекомите в Швеция и Германия също показаха угриженост пред своите държавни управления по отношение на евентуален дефицит на електричество.

Шведският телекомуникационен регулатор PTS работи с телеком оператори и други държавни организации, с цел да откри решения. Това включва диалози за това какво ще се случи, в случай че бъде въведен режим на тока.

PTS финансира закупуването на портативни бензинови и мобилни базови станции, които се свързват с мобилни мрежи, с цел да се оправят с по-продължителни спирания на зареждането, сподели представител на PTS.

Италианското телекомуникационно лоби пък съобщи пред Ройтерс, че желае мобилната мрежа в страната да бъде изключена от всевъзможни спирания на електрозахранването или икономисване на сила и ще повдигне въпроса пред новото държавно управление на Италия.

Прекъсванията на електрозахранването усилват вероятността електронните съставни елементи да се повредят, в случай че бъдат подложени на неочаквани спирания, уточни пред Ройтерс ръководителят на телекомуникационното лоби в Италия Масимо Сарми.

Производители на телекомуникационно съоръжение като Nokia и Ericsson пък работят с мобилните оператори, с цел да смекчат въздействието на дефицита на електрическа енергия, показаха други източници на Ройтерс, осведомени с въпроса.

Европейските телекомуникационни оператори би трябвало да преразгледат мрежите си, с цел да понижат в допълнение ползване на сила и да модернизират оборудването си, като употребяват по-енергийно ефикасни радио дизайни, споделиха четирима ръководители на телекомуникациите.

За да пестят сила, телекомуникационните компании употребяват програмен продукт за усъвършенстване на потока на трафика, карат кулите да бъдат сложени в " латентен режим ", когато не се употребяват, и изключват разнообразни честотни ленти, споделиха източници, осведомени с въпроса.

Телекомуникационните оператори също работят с обособените държавни управления, с цел да ревизират дали има проекти за поддържане на сериозни услуги.

В Германия Deutsche Telekom има 33 000 мобилни радиостанции (кули) и нейните мобилни системи за спешно зареждане могат да поддържат единствено дребен брой от тях по едно и също време, сподели представител на компанията.

Deutsche Telekom ще употребява мобилни системи за спешно зареждане, които разчитат основно на дизелово гориво при положение на продължителни спирания на зареждането, се споделя в известие на компанията.

Франция пък разполага с към 62 000 мобилни кули и промишлеността няма да може да оборудва всички тези антени с нови акумулатори, сподели президентът на FFT Лиза Белуло.

Свикнали с непрестанно електрозахранване от десетилетия, европейските страни нормално нямат генератори, които да поддържат зареждане за по-дълго време.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР