Мобилните телефони на испанския премиер Педро Санчес и на министърката

...
Мобилните телефони на испанския премиер Педро Санчес и на министърката
Коментари Харесай

Премиерът на Испания Педро Санчес и министърката на отбраната Маргарита Роблес са били незаконно подслушвани

Мобилните телефони на испанския министър председател Педро Санчес и на министърката на защитата Маргарита Роблес са били следени посредством израелския шпионски програмен продукт "Пегас ", съобщи през днешния ден испанското държавно управление, представено от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Това не са догатки. Няма подозрение, че това е противозаконна и неразрешена интервенция ",

съобщи на изключителна конференция началникът на канцеларията на Санчес, Феликс Боланьос. Тази интервенция "е външна ", което значи, че е осъществена от неофициални органи и без позволение на държавните институции, посочи той, представен от Асошиейтед прес.

Боланьос сподели, че телефонът на Санчес е бил инфектиран със софтуера през май 2021 година

и тогава е имало минимум едно приключване на данни, показва Ройтерс. Шефът на премиерската канцелария не сподели кой би могъл да шпионира министър-председателя и дали има обвинени задгранични сили или испански организации.

По думите му при хакването на телефоните е получено доста количество данни. Испанското правораздаване е сезирано за случая.

Новината се появява след мощен напън върху лявото съдружно държавно управление да даде пояснения по отношение на изнесена от канадската правозащитна организация "Ситизън лаб " информация, че над 60 души, свързани с каталунското отцепническо придвижване, са били цел на софтуера "Пегас ", създаден от израелската компания "НСО груп ".

След появяването на изказванията за подслушване на членове на сепаратисткото придвижване ,

което е основен съдружник в Народното събрание на испанското държавно управление на малцинството, лявата просепаратистка партия "Републиканска левица на Каталуния " съобщи, че няма да поддържа държавното управление, до момента в който Мадрид не вземе ограничения за възобновяване на доверието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР