Мобилните апликации се превръщат в хит за тези, които искат

...
Мобилните апликации се превръщат в хит за тези, които искат
Коментари Харесай

Кардиологът Сотир Манчев разби мита за ползата от 10 000 крачки дневно

Мобилните приложения се трансформират в шлагер за тези, които желаят да наблюдават физическата си интензивност. Много от тях имат сходни функционалности като мерят отдалеченост, изразходвани калории и дълготрайност на тренировката, предава bTV.

Отделно някои са особено фокусирани върху разнообразни действия като бягане, каране на колело, подготовка с виртуален инструктор, самостоятелна стратегия и аудио и видео указания.

Лечение със сокове от билки

Фитнес инструкторът и участник в „ Мастършеф” Емануел Июджи изясни, че утвърждава виртуалните калорийни калкулатори, защото технологиите са задоволително напреднали и точни. Според него не е нужно да отделяме доста време заран, с цел да се храним диетично и здравословно.

Июджи акцентира, че закуската би трябвало да е пълноценна и с високи хранителни стойности. Освен това поддържа и потреблението на хранителни добавки, в случай че те спомагат за диетата..

Изчислиха каква е безвредната доза кафе на ден

Въпреки това изясни, че виртуалните инструктори могат да крият рискове, а прекомерното ни доверие към тях може да докара до контузия.

Доц. Сотир Марчев посочи, че кардиолозите предлагат постоянното физическо натоварване, само че не и потреблението на смарт телефони до момента в който упражняваме.

По думите на специалиста до скоро е било всеобщо публикувано внушението, че 10 хиляди крачки дневно са потребни. Той означи, че ново изследване на Харвардския университет наблюдава 17 хиляди здрави дами над 62-годишна възраст.



Данните откриват, че тези, които вършат 4500 крачки дневно, понижават смъртността си с 41%, по отношение на тези, които извървяват единствено 2800. Освен това учените не намерили изгода от това да прекосяваме 7500 крачки.

Свръхприемът на вода е рисков при сърдечна непълнота

Експертът посочи, че се следи затлъстяване при българските жители в последните десетилетия.

Eксперимент сподели минимални разминавания в отчитанията на разнообразни мобилни приложения. Редовните джогъри обясниха, че измината отдалеченост се мери по два метода – посредством GPS системи или изминати крачки.

Според спортистите измерванията посредством крачки дават по-точна информация, като споделиха, че без значение какво приложение използваме – постоянното физическо натоварване е потребно за здравето ни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР