Мобилна автоматична станция изследва качеството на атмосферния въздух в Нова

...
Мобилна автоматична станция изследва качеството на атмосферния въздух в Нова
Коментари Харесай

Мобилна станция изследва качеството на въздуха в Нова Загора

Мобилна автоматизирана станция изследва качеството на атмосферния въздух в Нова Загора, оповестиха от общинския пресцентър. От 4 февруари е почнало първото от общо четирите емисионни обследвания, които са били контрактувани за 2021 година и включени в годишния график на мобилните автоматизирани станции на Изпълнителната организация по околната среда.

Продължителността на измерванията е не по-малко от 13 денонощия, като се управляват въглероден оксид, серен диоксид, фини прахови частици, сероводород, амоняк и други Станцията е в жилищната част на Нова Загора, най-близо до южната индустриална зона на града, се показва в известието.

Местоположението на станцията не ни удовлетворява, тъй като е надалеч от източника на замърсяване и неприятни миризми, разяснява Кремена Петрова, общински консултант и ръководител на инициативния комитет "Нова Загора желае да диша ". По думите й, локалните хора считат, че това е апаратура за биогаз, като през годините са проведени митинги против обгазяването на града, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Петрова, нужен е непрекъснат мониторинг на въздуха, с цел да се избегнат подозренията, че при периодическото проучване може да се манипулира производството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР