Мобилизацията в Русия е признание, че нейната кадрова армия, която

...
Мобилизацията в Русия е признание, че нейната кадрова армия, която
Коментари Харесай

Зеленски за мобилизацията: Руската кадрова армия не издържа и се разпадна

Мобилизацията в Русия е самопризнание, че нейната кадрова войска , която „ десетилетия е била подготвяна за присвояване на непознатото, не устоя и се разпадна “, декларира Володимир Зеленски в своето послание тази нощ, представено от Укринформ. 

В него украинският президент, както постоянно прави, показва признателност към всички украинци и украинки, които защищават независимостта на страната си. По думите му Украйна е съумяла да промени хода на войната , тъй че „ всеки окупатор, дори и най-неадекватният, да може да усети, че ние можем да победим и се движим към успеха “.

Той акцентира, че каквито и да бъдат решенията на съветското управление, те не трансформират нищо за Украйна – освобождение на страната, отбрана на народа и готовност на международната общественост за изпълняването на тези задания.

Зеленски благодари и на европейските съдружници на Украйна „ от Исландия до Румъния “, както и на Съединени американски щати, Канада, Англия, Турция и доста други. 

В края на обръщението си на украински език президентът минава на съветски език, „ с цел да изясни какво става “. Започва с митингите в Русия срещу мобилизацията и пита „ за какво да вземем за пример дагестанци или които и да било други би трябвало да умират “ в Харковската област или край Донецк. И дава отговор, че това е решил „ един човек в Русия от името на всички жители на Русия ". 

„ Вие към този момент сте съучастници в тези закононарушения, убийства и изтезания на украинци. Защото вие мълчахте. Защото вие мълчите “, обръща се той към руснаците. И им споделя, че в този момент за тях е време за избор - за мъжете дали да загинат, или да живеят, дали да бъдат осакатени, или да запазят здравето си и за дамите дали да изгубят вечно своите съпрузи, синове и внуци, или да се опитат да ги защитят от крах.

По думите на украинския президент до момента 55 хиляди съветски бойци са починали в тази война за половин година, а десетки хиляди са ранени. Той още веднъж се обръща към жителите на Русия: „ Искате ли още? Не? Тогава протестирайте. Борете се. Бягайте. Или се предавайте в украински плен “.

Володимир Зеленски приключва тазнощното си послание с нормалния си възклик: „ Слава на Украйна! “. 

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР