Мобилен екип на Държавната агенция за бежанците от днес работи

...
Мобилен екип на Държавната агенция за бежанците от днес работи
Коментари Харесай

Заработи мобилен екип на Агенцията за бежанците в Кризисния център във Варна

Мобилен екип на Държавната организация за бежанците от през днешния ден работи в Кризисния център в Двореца на културата и спорта във Варна. 

Обвинения, че нещата с идващите бежанци са безконтролни, не дават отговор на истината, сподели Иван Миланов, шеф на дирекция „ Международна активност “ в Агенцията. Той посочи, че екипът, дошъл във Варна, записва всички искащи, като акцентира, че това не значи просто записване на хората, а процедурата е много по-сложна. Миланов сподели още, че напълно малко от украинците не носят персоналните си документи със себе си.

Във Варна към този момент има над 1000 души, пристигнали с рейсове и персонални коли, добави Александр Ингор, ръководител на фондация „ Благотворителен фонд Европа “. По думите му информацията на центъра е, че се чака всекидневно да идват рейсове, като хората – главно дами и деца, се записват в центъра.

Продължава събирането на помощи, описа още Ингор. Според него в центъра към този момент е завършена детска стая, където доброволци занимават пристигналите малчугани. Проблем с обезпечаването на здравна помощ за бежанците към този момент няма, добави Ингор. Той посочи, че със съдействието на общината към този момент е обезпечена и стоматологична помощ за тези, които имат потребност.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР