Мнозинството в украинската Върховна рада гласува за отстраняване на главния

...
Мнозинството в украинската Върховна рада гласува за отстраняване на главния
Коментари Харесай

Уволниха главния прокурор на Украйна

Мнозинството в украинската Върховна рада гласоподава за премахване на основния прокурор Руслан Рябошапка, съобщи организация "Укринформ ".

Инициатор на уволнението му стана президентската партия "Слуга на народа ". Председателят на парламентарната група на партията Давид Арахамия съобщи, че една от главните аргументи за оставката на Рябошапка е неналичието на прогрес в следствието против експрезидента Петро Порошенко, който съгласно новите ръководещи е злоупотребил с властта си.

Самият Рябошапка по-рано разяснява, че корумпирани политици желаят отстраняването му. По думите му, вотът на съмнение против него се гради на неистини и операции.

"Тръгвам си. Но си потеглям, с цел да се върна, " съобщи той пред депутатите преди да напусне съвещанието на Народното събрание.

Рябошапка заемаше поста от август предходната година. Претендент за неговата служба е Сергей Йонушас - прочут на президента Володимир Зеленски от шоуто "Квартал-95 ".

Припомняме, на 4 март Народното събрание гласоподава оставката на министър-председателя технократ Олексей Гончарук и избра вицепремиера Денис Шмигал за министър председател на Украйна по предложение на Зеленски. През 2014 година Шмигал става вицепрезиденто на компанията "Львовхолод "на олигарха Ринат Ахметов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР