Мнозинството в парламента отхвърли с 65 гласа "за", 48 "против"

...
Мнозинството в парламента отхвърли с 65 гласа "за", 48 "против"
Коментари Харесай

Депутатите решиха да не замразяват заплатите си

Мнозинството в Народното събрание отхвърли с 65 гласа "за ", 48 "против " и 55 "въздържал се " предлагането на "БСП за България " за понижаване и заледяване на възнагражденията на народните представители и за понижаване на отпуските им.
Промяната в правилника на Народното събрание поддържаха единствено депутатите от левицата, а от другите парламентарни групи гласоподаваха "против " и "въздържал се ".
Управляващите насочиха обвинявания в популизъм и предложиха да се постави аршин за заплатите на депутатите - % на присъединяване в работата на Народното събрание, а опозицията ги подлага на критика, че си пазят "парите и благинките ".
С плана се оферираше възнаграждението на народните представители да бъде закрепен размер от 2976 лева, каквото е било в края на предишния парламент, и да не се преизчислява до края на мандата; ваканцията на Народното събрание да бъде единствено от 1 до 31 август, а по коледните и великденски празници депутатите да почиват толкоз, колкото са формалните неработни дни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР