Мнозинството в Народното събрание реши за времето от откриване на

...
Мнозинството в Народното събрание реши за времето от откриване на
Коментари Харесай

Парламентът се разпуска в предизборна ваканция, слива я с великденската

Мнозинството в Народното събрание реши за времето от разкриване на предизборна акция за избори за парламент до привикване на новоизбраното Народно заседание да не се организират постоянни пленарни съвещания и съвещания на комисиите, предава БНР.

На процедура депутатите се разпускат в предизборна почивка. Тя ще се съчетае и с великденската такава, която стартира на Разпети петък. Или националното представиителство няма да работи считано от 3 май.

Сроковете на настоящия устав ще стопират да текат като се изключи писмените отговори от членовете на държавното управление.

Промените бяха подкрепени със 140 гласа от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Опозицията гласоподава " срещу ".

Беше отхвърлено предлагането на Българска социалистическа партия да няма съвещания, само че да се организира постоянният парламентарен надзор.

Беше подкрепено и заплати на народните представители да се начисляват от деня на полагането на клетва до деня, който предхожда деня на полагането на клетва на депутатите, определени в идващия 50-ия парламент. Поправката е по отношение на конституционните промени и неяснотата за това по кое време встъпват в служба новите избраници и се разпускат старите.

С други ремонти в правилника депутатите взеха решение на всяко шестмесечие да се изисква отчет от Комисията за противопоставяне на корупцията и от Комисията за лишаване на нелегално добитото имущество и да се организират чувания на ръководителите и членовете им.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР