Мнозинството от германците са недоволни от ръководството на канцлера Олаф

...
Мнозинството от германците са недоволни от ръководството на канцлера Олаф
Коментари Харесай

Проучване: Мнозинството германци са недоволни от Шолц

Мнозинството от германците са недоволни от управлението на канцлера Олаф Шолц за пръв път от встъпването му в служба през 2021 година, сподели изследване, съобщи Ройтерс.

Петдесет и един % от интервюираните в изследването, извършено от телевизия Цет Де Еф, обявиха, че не са удовлетворени от работата на канцлера. Едва 43% от интервюираните обявиха, че са удовлетворени от Шолц, който е отпред на ръководеща коалиция сред неговата лявоцентристка Социалдемократическа партия, демократичната Свободна демократическа партия и Зелените, а 6 % нямат мнение.

В сряда държавното управление на Шолц не съумя да одобри закон, предлагащ облекчения за корпоративния налог на стойност милиарди евро, откакто беше наложено несъгласие от министъра на фамилията, който е представител на Зелените и който желае да обезпечи милиарди евро спомагателни средства за детски надбавки.

Въпреки резултатите от изследването Шолц остава втори по известност политик в Германия след министъра на защитата Борис Писториус, който от месеци е на първа позиция, обобщава Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР