Мнозинството между ГЕРБ, ДПС и БСП, наричано хартиената коалиция, избра

...
Мнозинството между ГЕРБ, ДПС и БСП, наричано хартиената коалиция, избра
Коментари Харесай

ГЕРБ, БСП и ДПС върнаха хартиените бюлетини

Мнозинството сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, наричано хартиената коалиция, избра връщането на всеобщото потребление на хартиени бюлетини в секциите. Предложението за промени в Изборния кодекс беше импортирано от Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия.
Решението бе утвърдено на първо четене
със 125 гласа “за ”, 100 “против ” и без въздържали се.

С този ваш избор преди малко, вие ни принуждавате нас от „ Демократична България ” да създадем ново предложение. Това ще бъде въвеждане на преброителни центрове. И тогава вие няма по какъв начин да не го подкрепите, тъй като говорите за доверие и почтеност, съобщи в процедура след гласуването Ивайло Мирчев от Демократична България, обръщайки се към народните представители от Движение за права и свободи.

Очакваме да подкрепите това предложение за преброителни центрове, каквито има в Съединени американски щати, във Англия, имаше и тестово в България, тъй че чакам да ни подкрепите, съобщи още Мирчев.
Мирослав Иванов от Политическа партия
съобщи от парламентарната естрада, че през днешния ден сме очевидци на следващия епизод на сериала „ Политически цинизъм ”.

Как ще обясните на българските жители, на честните български гласоподаватели, когато техният избор е манипулиран с това, че техните бюлетини съзнателно се вършат недействителни, по какъв начин ще обясните, че протоколите се пренаписват, по какъв начин ще обясните, че техните гласове се пият с чувалите по улиците, попита Иванов.

При последвалите две гласувания депутатите не утвърдиха импортираните от Костадин Костадинов от “Възраждане ” промени в Изборния кодекс, само че утвърдиха тези, импортирани от Божидар Божанов и Ивайло Мирчев от „ Демократична България ”. Гласуваха 223 народни представители – „ за ” 123 гласа, „ срещу ” – 99, „ въздържал се ” –1.

При последните избори, когато имаше хартиени бюлетини, имаше над 160 хиляди бюлетини, които не бяха годни. Ние ще продължим да се борим, очевидно битката ще е дълга, съобщи след гласуването Кирил Петков от „ Продължаваме промяната ”.

Бойко Рашков сподели пред медиите в Народното събрание бюлетини, които по думите му, са безусловно неразбираеми. Машината е въведена точно по тази причина, с цел да може да се отстраняват всевъзможни опити за операция на вота на българските жители, съобщи Рашков.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР