Мнозинството италиански избиратели на последните избори в страната подкрепиха проруските

...
Мнозинството италиански избиратели на последните избори в страната подкрепиха проруските
Коментари Харесай

Irish Examiner: На Запада му е все по-трудно да се бори с популярността на Русия в Европа

Мнозинството италиански гласоподаватели на последните избори в страната поддържаха проруските политици, отбелязва на страниците на Irish Examiner английският публицист Джон Ллойд в обявата си Russia is a step ahead of the US in international influence. Ако тези сили се обединят, Италия ще се трансформира в „ най-голямата русофилска народна власт в Европа ”, предизвестява създателят на публикацията. Поддържайки Русия европейските политици обаче й оказват помощ да унищожи същинските демократически полезности на Европа, е уверен журналистът.

При последните избори италианските гласоподаватели „ дали множеството гласове за популистко-националистически партии”: 37% получил блокът на трите ръководещи партии, други 32% отишли при „ придвижване пет звезди”. „ Всички тези групи намерено се придържат към проруски възгледи, като техният градус се трансформира от умерено до изключително проруски” – отбелязва журналистът. И всичко това в случай, че за водачите на Евросъюза, по думите на един английски посланик, Русия от ден на ден наподобява „ стратегически враг”, в сравнение с стратегически сътрудник.

В случай на сливане на тези политически сили в Италия, те ще разполагат с 3/4 от гласовете на електората. „ Техните възгледи ще се разминават доста, само че не и по въпроса за уместното партньорство с Русия” – твърди Ллойд.

Един от претендентите за поста министър председател на Италия Матео Салвини е измежду тези, чиито възгледи могат да се нарекат „ изключително проруски”, смята английският публицист. Например Салвини призна Крим като част от Русия. „ Движението пет звезди” е по-умерено, само че неговият основател Бепе Грило в последните години също почнал да се отнася по-топло към Русия и Владимир Путин, отбелязва журналистът.

Независимо че Италия е една от държавите-основателки на Европейски Съюз, член е на НАТО и на „ Голямата седморка”, нейното ново държавно управление е „ допустимо да стане най-голямата русофилска народна власт в света”, а също и най-влиятелният детайл в групата на проруските европейски политици, измежду които може да бъдат отнесени унгарският министър председател Виктор Орбан, гръцкият министър председател Алексис Ципрас, водачът на френската партия „ Национален фронт”, също по този начин управлението на немската „ Алтернатива за Германия”.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР