Мнозинството българи считат мерките на правителството срещу разпространението на Covid-19

...
Мнозинството българи считат мерките на правителството срещу разпространението на Covid-19
Коментари Харесай

“Галъп“: 1/3 от хората са с намалени доходи след извънредното положение

Мнозинството българи смятат ограниченията на държавното управление против разпространяването на Covid-19 за " неприятни, само че търпими ". За последните две седмици обаче се удвоява делът на хората, изгубили работа, като икономическите вероятности стават все по-мрачни. Една трета споделят, че приходите им са намалели след въвеждането на изключителното състояние. Това сочат данните от втората вълна сондаж на “Галъп “ заотношение на ковид и подхванатите ограничения, извършен измежду 850 души на 30 и 31 март. Данните от първата вълна бяха оповестени предходната седмица.

Две трети от българите не престават да считат, че ограниченията които властта взема против разпространяването на Covid-19, са задоволителни. Леко нараства по отношение на миналата седмица делът на тези, които считат ограниченията за прекомерни (сега са 20%) и едва понижава делът на считащите, че ограниченията са незадоволителни (12%). Самите ограничения са “неприятни, само че търпими “ за 82% от българските жители. Други 15% споделят, че те са “вече непоносими “.

Действията на държавното управление още веднъж се правят оценка високо – както и предходната седмица. В този подтекст Националният действен щаб също резервира утвърждението си в изключителната обстановка. Тя основава ново доверие към управляващите.



Няма значима смяна и по основния знак на изследването: дали хората обитават в: под паника боязън – 24%, паника – 60% или реагират умерено – 13% . Останалите се затрудняват да отговорят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР