Мнозина сравняват приготвянето на баница с точени кори с истинско

...
Мнозина сравняват приготвянето на баница с точени кори с истинско
Коментари Харесай

Домашни вити банички със сирене и яйца

Мнозина съпоставят приготвянето на баница с точени кори с същинско свещенодействие... и са прави! Шапки долу пред такива майстори на баницата!

Необходими Продукти

● брашно - 500 г
● квас - 1/2 кубче
● яйце - 1 бр.
● масло - 240 г
● сол - 1 с.л.
● захар - 1/2 ч.л.
● вода - 250 - 300 г

за пълнежа


● сирене - 300 г
● яйца - 4 бр.

Начин на подготвяне

Разбиваме яйцето и солта в купичка. Пресяваме си брашното и в него вършим кладенче. В кладенчето слагаме яйцето и солта, които към този момент сме разрушили.

Стопляме си леко водата и размиваме маята със захарта. Оставяме за 10 мин, покрита на топло да шупне. Прибавя се по малко водата с маята и се замесва тесто.

От тестото отделяме парчета. Всяка част оформяме на топка и го подреждаме върху набрашнен плот, завити с забрадка да втасат за 45 мин.

Размеквам си маслото. Върху намазнен плот си разточвам едната топка. После разточвам идната. Дебелината на кората да е 3-4 мм.

Първия разточе кръг го намазвам с масло. Единия кръг го поставям върху другия, т.е. да са покрити. Разточвам ги общо отново с точилката. Получения лист го намазвам отново с масло. Получава се един по-голям лист.

В обособена купичка си троша саламурено бяло сирене с вилица. В друга купичка си разрушавам 4 яйца. Към сместа със сиренето прибавям и яйцата. Обърквам добре с лъжица.

От плънката поставям в кръга, като го разпроделям. Навивам на руло и след това загъвам като охлюв. И по този начин с всички топки. Получават се вити домашни банички с плънка и масло.

По предпочитание можем да намажем с разрушено яйце. Печем към този момент подредените вити банички на 180 градуса в авансово загрята фурна.

Хапваме с мляко. Да ви е сладко.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР