Мнозина почитатели на футбола биха се запитали какво обича да

...
Мнозина почитатели на футбола биха се запитали какво обича да
Коментари Харесай

Вижте кое е любимото ястие на Лионел Меси

Мнозина фенове на футбола биха се запитали какво обича да си похапва Лионел Меси, който се подрежда измежду най-известните футболисти. Аржентинецът, който играе за испанския клуб Барса, е и най-скъпоплатеният футболист на тима. Той е петкратен притежател на Златната топка и е измежду 10-тимата футболисти, борещи се за наградата Играч 1 на УЕФА за сезон 2015/2016 г.

Но да се върнем на тематиката. Всъщност Лионел Меси е почитател на пърженото или печеното на скара месо, само че защото е заставен да съблюдава строга диета, с цел да се поддържа във форма, то е отпаднало от менюто му.

Налага се да яде само зеленчуци и риба и никакво месо. Споделя, че обичаното му ядене е Миланеса Наполитана, което е характерен аржентински специалитет, само че защото съставлява пържено ядене, е обичал постоянно да си подготвя и месо на скара. Ето за какво тук ще Ви предложим точно втория вид, който в същото време е и доста елементарен за подготвяне:

Мариновано пилешко месо на скара по аржентинска рецепта

Необходими артикули: 1 кг пилешки пържоли, 2 глави кромид лук, 3 ч.ч. бяло вино, сол и подправки съгласно персоналния Ви усет

Начин на подготвяне: Преди да се занимаете с приготовленията по месото, които по никакъв начин не са комплицирани, би трябвало да сте сигурни, че разполагате с задоволително огромен глинен съд, в който да оставите маринованото месо да отлежава.

 Лионел Меси

Измийте добре пилешките пържоли. Оставете ги да се отцеждат или най-добре ги увийте в кухненско руло, с цел да може водата оптимално да се отцеди от тях. За рецептата можете да употребявате както пилешки пържоли от гърдите, по този начин и такива от обезкостени бутчета.

Нарежете лука на ситно и прибавете подправки съгласно персоналния Ви усет. Добре е да прибавите черен пипер и мащерка, а и да солите месото съгласно усета си чак когато е изпечено.

Натрийте лука и добавените подправки дружно с пилешкото месо, с цел да може ароматите да попият най-добре. Пресипете пържолите в глинен съд, долейте виното и покрийте съда с похлупак.

Оставете го в хладилника за към 12 часа, извадете го, отцедете го и го печете на скара. То ще подхожда отлично с чаша бира или вино.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР