Мнозина от нас не ходят на лекар, когато имат дребни

...
Мнозина от нас не ходят на лекар, когато имат дребни
Коментари Харесай

8 абсурдни домашни средства от времето на нашите баби

Мнозина от нас не вървят на доктор, когато имат дребни болежки, а избират да употребяват изпитан домакински лек. Бабите ни обаче са ни завещали и по-необикновени средства, които са малко познати. Сред тези странни церове са следните препоръки и хитрини, което не ги прави по-малко ефикасни.

1. Овесени ядки против екзема

Разбъркайте в купа 2 чаши фини овесени ядки и чаша прясно мляко.  Затоплете по този начин получената каша за 30 секунди в микровълновата и оставете да изстине. След това нанесете сместа върху болните места и изчакайте да подейства половин час. Най-накрая отстранете с влажна забрадка.

2. Водка против миризливи крайници

Вземете памучен тампон, пропит щедро с водка, и избършете миризливите ходила. Неприятната миризма ще изчезне за секунди. Алкохолът работи антисептично и убива незабавно причиняващите мириса  бактерии. Освен това подсушава кожата, тъй че да отстрани влагата, която от своя страна е удобна среда за размножаване на бактериите.

3. Джинджифил против прилошаване

Този съвет се отнася най-вече за хората, които са на път. Нарежете джинджифиловия корен на дребни парченца и ги поставете в хладилна чанта. Щом почувствате, че ви прилошава в транспортното средство, вземете едно късче и започнете да го смучете. Така неприятното гадене бързо ще изчезне. Джинджифилът успокоява стомаха и оказва помощ и за други форми на прилошаване, да вземем за пример по време на бременност.

 4. Кокосово масло против телесна миризма

Ако търсите естествена опция на дезодоранта, която е най-малко толкоз ефикасна, безусловно пробвайте с кокосово масло. Съдържащата се в него лауринова киселина надеждно убива бактериите, а кокосът придава прелестен аромат на тялото. Просто нанесете малко количество под мишниците си.

5.  Маточина против херпес

Запарете шепа маточина с чаша гореща вода. Оставете да се охлади за 15 минути. След това обработете проблематичните места с тампон, пропит с течността. Мажете херпесите по няколко пъти дневно, с цел да се отървете от досадните мехурчета по натурален път.

6. Бакпулвер против мазна коса

Като опция на сухия шампоан може да употребявате бакпулвер. Втрийте една чаена лъжичка в косата, по-късно разтърсете глава, с цел да отстраните непотребния прахуляк.

7. Лакриц против мазоли

Трябват ви 4–5 черни лакрицови бонбона, ½ чаена лъжичка вазелин и малко вода. Първо накиснете лакрицовите бонбони в купа с вода, след което пюрирайте наличието с миксер. Пресипете сместа в различен съд и прибавете вазелина. Разбъркайте по този начин получената паста и мажете мазола с нея  2-3 пъти дневно.

8. Пиене на вода на назад срещу хълцане

Хълцането съставлява неволево редуциране на диафрагмата. За да го прекратите, напълнете чаша със студена вода. Наведете се над мивката и я изпийте на дребни глътки „ през глава “, т.е. не от нормалната, а от противоположната страна на чашата.

Кой би предположил, че проблеми като херпес, мазоли или миризливи крайници могат да се преодолеят по описаните нагоре способи?

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР