Множеството освирка кмета на Пловдив Здравко Димитров по време на

...
Множеството освирка кмета на Пловдив Здравко Димитров по време на
Коментари Харесай

Множеството освирка кмета на Пловдив на церемонията на площад Съединение |

Множеството освирка кмета на Пловдив Здравко Димитров по време на речта му на тържествената гала във връзка 135-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Непрестанно се чуваха и викания " Оставка! ".

Церемонията се организира на площад „ Съединение “ в града и беше излъчена директно по БНТ1.

Сред формалните посетители бяха президентът и вицепрезидентът, ръководителят на Народното събрание, народни представители, министри, началникът на защитата, генерали и офицери, кметове.

Президентът: Репресиите не могат да спрат един разсънен народ

В словото си президентът Румен Радев акцентира, че до момента в който в Търново свободна България се е сдобила с Конституция, на българите от Източна Румелия е бил наложен органическия Устав, една нефелна Конституция, която им отрежда ролята на безгласни жители.

Дейците на Съединението оправиха тази историческа неправда, акцентира президентът и добави, че " в тези дни възродена България сподели на света по какъв начин цивилизовано, без принуждение, един образован народ от вярата на нашите възрожденци се събира под общата стряха на своята историческа Родина и няма мощ, която да я спре ".

По думите му успеха на българските капитани над непознатите генерали в последвалата война потвърждава, че Съединението е акт необратим, а българите са подготвени да отстояват свободата си. Хора дръзки и свободолюбиви с правила и увереност се намират постоянно в нашата история даже когато народът ни наподобява безропотен, добави Радев.

От Съединението, от цялата възрожденска история знаем, че лъжите, хитруването, репресиите и политикантските интриги не могат да спрат един разсънен народ, поел към своето осъзнато бъдеще, подчерта президентът.

Протестът в Пловдив

По-рано довечера в центъра на Пловдив преминана държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев.

Шествието потегли от пл. " Централен " и след щателна инспекция на едно от КПП-та на пл. " Съединение " протестиращите се причислиха към феновете на тържествената заря-проверка.

Те разпънаха 50-метров трикольор на булеварда.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР