Множество тела лежат до повредена линейка пред болницата Ал-Шифа“ в

...
Множество тела лежат до повредена линейка пред болницата Ал-Шифа“ в
Коментари Харесай

"Множество тела лежат наоколо": Нападения над линейки в Газа, взаимни обвинения между Израел и "Хамас"

Множество тела лежат до развалена кола за спешна помощ пред болничното заведение „ Ал-Шифа “ в град Газа, която е претъпкана с цивилни, търсещи леговище от израелските бомбардировки, както и с ранени, разяснява Агенция Франс Прес.

 

Израелската войска удостовери че е нанесла удар по линейка на входа на най-голямата болница в град Газа, като съобщи, че тя е била " употребена от терористична клетка на Хамас ", съобщи Франс прес.

Според " Хамас " въздушният удар е предизвикал " десетки смъртни случаи и ранени ". На снимани фрагменти се виждат ранени цивилни към повредената линейка.

Снимка: Ройтерс

По-рано през днешния ден представителят на израелската войска съобщи пред публицисти, че " има обстановки, в които се употребяват цивилни транспортни средства, с цел да транспортират терористи. Ние не стреляме по коли за спешна помощ и лечебни заведения, в случай че знаем, че в тях има единствено цивилни ", уточни той.

На 27 октомври израелската войска упрекна " Хамас ", че " води войната от лечебните заведения " в Ивицата Газа - изказване, което ислямисткото придвижване изрично отхвърля.

Снимка: Ройтерс

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус съобщи, че е „ изцяло шокиран от известията за офанзиви против коли за спешна помощ, евакуиращи пациенти покрай болница „ Ал-Шифа “ в Газа, водещи до смъртни случаи, пострадвания и вреди “.

„ Пациентите, здравните служащи, оборудванията и колите за спешна помощ би трябвало да бъдат предпазени когато и да е. Винаги “, написа шефът на СЗО в обществената платформа X.

Снимка: Ройтерс

Правителството на " Хамас " твърди, че израелските сили са блъснали " ескорт от коли за спешна помощ, който транспортира ранените " от град Газа към граничния пункт “Рафа ” в южната част на територията.

Израелската войска съобщи, че е нанесла въздушен удар върху " кола за спешна помощ, която е разпозната от силите като употребена от терористична клетка на " Хамас " в непосредствена непосредственост до тяхната позиция в бойната зона ".

„ Редица терористични сътрудници на “Хамас ” бяха убити при удара “, се споделя още в изказването.

Министерството на здравеопазването на Газа, следено от " Хамас ", разгласи, че " няколко жители са били убити и десетки ранени при израелски удар на входа на болница “Ал-Шифа ".

Лин Хейстингс, филантропичен координатор на Организация на обединените нации за палестинските територии, изрази паника, защото пациентите се изтеглят, с цел да намерят сигурност “. ”

Според СЗО легловата база „ Ал-Шифа “ е заета на 164%, а дефицитът на гориво за генератори „ рискува живота “ на пациентите.

Около 16 лечебни заведения в Газа към този момент не действат заради вреди и липса на гориво.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР