Множество негативни реакции предизвика в Румъния видеозапис, който показва как

...
Множество негативни реакции предизвика в Румъния видеозапис, който показва как
Коментари Харесай

Възмущение в Румъния заради директорка в театър, заснета да спи на работа

Множество отрицателни реакции провокира в Румъния видеозапис, който демонстрира по какъв начин управителна служителка в спектакъл с бюджетно финансиране спи на бюрото си, оповестява телевизия Диджи 24. Клипът се популяризира бързо в интернет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Заснетата служителка е началник на администрацията на спектакъл „ Елвира Годяну “ в град Търгу Жиу (Югозападна Румъния). Диджи 24 прецизира, че заплатата на Фънуша Вирджиния Попеску е 7019 леи (2777 лева.), към които има и добавка за работа при нездравословни условия в размер на 825 леи (326 лева.). Записът със спящата служителка провокира голям брой отрицателни реакции, защото театърът и надлежно заплатата й се финансират от държавния бюджет, отбелязва малкия екран. В своя отбрана дамата съобщи, че работи непрекъснато, тъй като театърът не разполага с задоволително административен личен състав.

На записа се вижда по какъв начин Фънуша Попеску първо дреме, а по-късно спи на бюрото си. Пред Диджи 24 служителката споделя, че счита за незаслужено това, което й се случва. Тя твърди, че не спи в работно време и твърди, че се труди по 12 часа дневно, тъй като театърът страда от остра липса на личен състав след пенсионирането на няколко души.

Директорката на театъра Марияна Гицулеску отбрани служителката си и я окачестви като „ главен човек в институцията, който покрива няколко длъжности от заран до вечер “. Директорката призна, че театърът страда от липса на личен състав.

След този случай, който показва спектакъл „ Елвира Годяну “ в недобра светлина, управлението на институцията даде обещание да разгласи конкурс за свободните работни места, с цел да не се повтарят сходни обстановки, отбелязва Диджи 24.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР