Множество художествени галерии в Ню Йорк бяха ударени с анти-израелски

...
Множество художествени галерии в Ню Йорк бяха ударени с анти-израелски
Коментари Харесай

Светът на изкуството се тревожи, тъй като дузина галерии, напоени с графити „кръв“ и „интифада“, наречени „антисемитски“

Множество художествени галерии в Ню Йорк бяха ударени с анти-израелски графити и изцапани с алена багра — все пак някои притежатели на галерии са избрали да запазят офанзивите в загадка.

Вътрешните хора са разграничени по въпроса дали да отхвърлят причинителите като стеснение и да ги пренебрегват, или да осъждат това, което считат за ранен антисемитизъм. Някои притежатели на галерии споделят, че не желаят да придават доверие на вандалите, като разгласяват офанзивите, а други споделят, че като актьори би било лицемерно да се потиска изразяването.

Галериите варират от дребни хипстърски интервенции в Долен Ийст Сайд без явни връзки с политиката в Близкия изток до грандиозна институция на Пето авеню, ръководена от изтъкнат еврейски водач.

През последните няколко седмици някои от галериите бяха залепени със знаци, цитиращи хипотетичния брой на жертвите на палестинците и думите „ Спрете да продавате на ционисти. Спрете да работите с ционистите “, до момента в който елитната изложба Pace беше над...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР