Множество адвокати подадоха жалби срещу турския президент Реджеп Тайип Ердоган

...
Множество адвокати подадоха жалби срещу турския президент Реджеп Тайип Ердоган
Коментари Харесай

СЛЕД ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО: Над 60 адвокати в Турция обвиниха Ердоган в убийство

Множество юристи подадоха тъжби против турския президент Реджеп Тайип Ердоган и няколко други публични лица поради земетресението. Те упрекват президента, министри, регионални шефове и строителни компании в съзнателно и по неволя ликвидиране и корист със служебно състояние, както излиза наяве от наказателната тъжба. „ Като адвокати в този щат не можем да си затваряме очите за такава неправда “, сподели юристът Пинар Акбина Караман пред Германската организация за преса във вторник. До момента са се подписали 61 юристи.

В Турция към момента има доста полемики за това по какъв начин и дали степента на земетресението е могла да бъде предотвратена. Турската съпротива упреква държавното управление, да вземем за пример, че не е вложило задоволително в обезпечаването и земетръсната сигурност на локалните здания и че не съумява да отговори на рецесията в този момент. Турското държавно управление отхвърля сходни изказвания като дезинформация, наред с други неща, и твърди, че всички компликации се дължат на мащаба на бедствието.

Според турския орган за гражданска отбрана Афадин 42 310 души са починали в Турция при опустошителното земетресение преди две седмици. В Сирия са преброени към 5900 смъртни случая по отношение на разрушителното злополучие на 6 февруари. Повече от 48 000 души изгубиха живота си в двете страни вследствие на земетресенията. Според Афад са регистрирани повече от 7000 вторични труса.

Според Организация на обединените нации земетресението е освен най-тежкото в историята на Турция във връзка с смъртните случаи. Властите към този момент са инспектирали 70 % от 927 000 наранени здания в Турция. 118 000 от тях се сринаха или бяха толкоз развалени, че трябваше да бъдат разрушени. 1,5 милиона души са останали без дом. Обемът на руините и пепелта е сред 116 и 210 милиона тона.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР