Многопрофилната болница за активно лечение в Девин вече е база

...
Многопрофилната болница за активно лечение в Девин вече е база
Коментари Харесай

В болницата в Девин вече ще обучават студенти и мед. сестри

Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Девин към този момент е база за образование на медицински сестри и студенти по медицина. Лечебното заведение почисти всичките си финансови отговорности към кредиторите си.

Девинската болница става база за клинично, практическо образование на медицински сестри, студенти по медицина, както и на следдипломно образование за придобиване на компетентност за някои от клиничните посоки, по които реализира активност.

Това става факт с помощта на получената позитивна оценка от Акредитационния съвет на Министерството на здравеопазването от 18 януари т.г., прецизира изпълнителният шеф на болничното заведение Радка Грозданова.

Предстои подписването на контракти с медицински университети за взаимна активност, като с някои към този момент са извършени предварителни диалози и е реализирано съглашение.

Болницата е завършила най-успешната си финансова година, след повторното ѝ отваряне при започване на 2014 година Погасени са всички отговорности към кредиторите. Благодарение на дейностите на община Девин през миналата година, капиталът на лечебното заведение е повишен с общо 1 580 000 лева Така болничното заведение преодолява декапитализацията и завършва годината с позитивна финансова конструкция в размер на 718 000 лева

Добрата финансова политика разрешава и от началото на август 2022 година да се покачат и възнагражденията на личния състав по груповото договаряне в опазването на здравето, като главните заплати на медицинските сестри в болничното заведение са 1500 лева, а най-ниската съществена работна заплата за доктор е 2000 лева

Ръководството на болничното заведение и общината работят и по придобиване на модерна и качествена здравна инсталация.

С европейски средства беше доставена здравна инсталация за възстановяване на диагностичния развой. В момента тече процедура по Закона за публичните поръчки за закупуване на компютърен томограф, като доникъде на идващия месец би трябвало да бъде определен реализатор и подписан контракт за доставка.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР