Многопрофилната болница в Дупница остава без управител, след като Общинският

...
Многопрофилната болница в Дупница остава без управител, след като Общинският
Коментари Харесай

Общинската болница в Дупница остава без управител

Многопрофилната болница в Дупница остава без шеф, откакто Общинският съвет през днешния ден не одобри единствения претендент, който завоюва състезанието. Лечебното заведение ще продължи да се ръководи единствено от пълномощник, който бе назначен поради насъбраните огромни задължения. В момента болничното заведение има отговорности към 2 милиона лв..

Дупница

От Общинския съвет в Дупница споделиха, че се обмислят разновидности да бъдат увеличени приходите на лечебното заведение. Като се усили компетентността на някои от отделенията, може даже да бъде разкрито още веднъж отделението по хемодиализа, което беше закрито заради неефективност.
Емил Гущеров, ръководител на Общински съвет - Сандански: " За 3 седмици са преразгледани финансовите взаимоотношения с разнообразни компании. Прекратени са неудачни контракти и единствено за този интервал тя към този момент е икономисала 72 000 лв.. "
Натрупаните отговорности са към компании, снабдители на медикаменти и консумативи. През предходната година Общината в Дупница и болничното заведение изтеглиха общ заем от 500 000 лв. за стабилизиране на положението ѝ. Отпуснати са още 100 000 лв. за погашение на заплатите на личния състав.
Инж. Методи Чимев, кмет на община Дупница: " Доколкото знам, има една неизплатена заплата, по която има невнесени и осигуровки. "
Жителите на Дупница споделиха, че разчитат на болничното заведение.

" Болниците би трябвало да си останат и транспортната и някогашната военна. "

" Вие не желаете да се закриват? "

" Как ще ги закриват, за цялата община са! Да не споделям, че и за Бобов дол. "

" Отидат хората в тази частната болница, те не могат да минат, в случай че е неосигурен, той няма да мине. В общинската болница се зашива и строшаване да е, се обслужва, с всичко. "

От Общинския съвет в Дупница споделиха, че обмислят вид да съберат в една постройка двата обособени блока на болничното заведение, с цел да понижат разноските. На съвещанието през днешния ден не бе взето решение дали ще се разгласи нов конкурс за шеф на лечебното заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР