Многонационално учение Saber Guardian - 2017 е планирано да се

...
Многонационално учение Saber Guardian - 2017 е планирано да се
Коментари Харесай

Започва военното учение „Saber Guardian“ - 2017

Многонационално обучение Saber Guardian - 2017 е планувано да се организира в интервала от 11 до 20 юли 2017 година, на територията на България, Унгария и Румъния. Учението се управлява от Командването на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа и в него ще вземат участие към 25 000 военнослужещи от 23 съюзнически и партньорски страни. /БГНЕС/

Ученията от серията „ Saber Guardian “ са многонационални и се организират годишно от 2013 година в Черноморския район като част от Програмата за взаимно образование на Европейското командване на Въоръжените сили на Съединени американски щати (USEUCOM), оповестиха от Министерството на защитата. През 2017 година Saber Guardian ще бъде най-мащабното обучение спрямо извършените до момента. Целта е да се увеличи оперативната съгласуемост на страните-участници и да се показва увереност и подготвеност за деяние в поддръжка на сигурността и стабилността в Черноморския район.

Българските въоръжени сили ще вземат участие в многонационалното обучение Saber Guardian - 2017 с към 4000 души от състава на Съвместното командване на силите, типовете въоръжени сили и техните подчинени формирования, Служба „ Военна полиция “, Военномедицинска академия, дирекции от Щаба на защитата и Министерството на защитата и други профилирани държавни структури.

В рамките на започващото през днешния ден обучение на територията на нашата страна ще се проведат: обучение на силите за специфични интервенции Black Swan -2017, въздушно-десантно обучение Swift Response - 2017; тактическо обучение с бойни стрелби Eagle Sentinel - 2017, обучение на военни формирования на Сухопътните войски Peace Sentinel - 2017 и тактическо обучение на формирования за противовъздушна защита и авиационни формирования Shabla - 2017. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР