Многократно сме изразявали категорична непримиримост срещу употребата на химическо оръжие.

...
Многократно сме изразявали категорична непримиримост срещу употребата на химическо оръжие.
Коментари Харесай

Надежда за намиране на мирно решение за Сирия заяви в декларация българското правителство


Многократно сме изразявали безапелационна неотстъпчивост против използването на химическо оръжие. Няма идея, която да оправдава убийството на почтени жители, измежду които деца. Използването на химическо оръжие е равнозначно на военно закононарушение.

В отговор на следващата химическа офанзива против цивилни в Сирия, тази нощ коалиция от страни предприе стеснен ракетен удар по въздух по уреди, свързани с производството на химически оръжия. Целите са подбрани точно, с цел да се избегнат жертви.

Разглеждаме еднократната военна интервенция като предизвестие за преустановяване на сходни противозаконни дейности на сирийския режим в бъдеще. Същевременно показваме угриженост от допустима ескалация на спора и призоваваме сирийския режим да прекрати всевъзможни дейности, нарушаващи интернационалното филантропично право.

Необходимо е предприемане на ограничения за деескалация, както и обезпечаване на цялостен и безконтролен филантропичен достъп до жертвите на химическата офанзива в сирийския град Дума.

Изразяваме цялостна поддръжка за работата на Организацията за възбрана на химическото оръжие и чакаме цялостно подпомагане за активността на проверяващите екипи на Организацията. Виновните за химическата офанзива в град Дума би трябвало да бъдат разкрити и да понесат съответната отговорност.

България поддържа старания на интернационалната общественост, част от която сме и ние, за постигането на мир и намирането на политическо решение в Сирия.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР