Многочленна банда е спечелила милиони евро от нелегален внос на

...
Многочленна банда е спечелила милиони евро от нелегален внос на
Коментари Харесай

Удариха банда, спечелила милиони евро от внос на нелегален алкохол от България в Гърция

Многочленна тайфа е спечелила милиони евро от незаконен импорт на алкохол на гръцкия пазар, оповестява „ Български вести “. Според полицията трафикантите са пренасяли огромни количества алкохолни питиета от България, които са били трафикирани за продажба във винарски мазета, минимаркети, заведения за публично хранене и развлекателни центрове в Гърция.

Според полицейското следствие контрабандата е почнала през март 2022 година Нелегалният алкохол от България е транспортиран с камиони. Алкохолните питиета са укривани в особено направени палети, за да не бъдат видяни при инспекция.

За краткотрайно предпазване на контрабандния алкохол са употребявани хранилища в региона на Евия, а незаконният товар по-късно е прехвърлян към хранилища в Атика, където са поставяни подправени гръцки етикети върху бутилките. Количествата алкохол са пренасяни към винарски мазета, минимаркети, компании за кетъринг, както и развлекателни центрове в региони на Атика, Солун и други елементи на Гърция.

Задържани са 21 души, измежду тях и водачът на групата.

От осъществените претърсвания в складови пространства, компании и транспортни средства в Атика и Солун са открити 19 588 бутилки алкохолни питиета, 50 000 етикета на маркови алкохолни питиета, два камиона и пет автомобила, 7144 евро, 30 мобилни телефона и редица други атрибути.

Що се отнася до укритите мита и налози от иззетото количество алкохолни питиета, те надвишават сумата от 200 000 евро, а съгласно полицейското следствие незаконната организация е трафикирала над 500 000 бутилки, което дава отговор на сума от няколко милиона евро противозаконни облаги. Конфискуваната сума ще бъде импортирана във влогово-заемна каса, бутилките ще бъдат предадени на митническите органи, а проба от алкохолните питиета ще бъде изпратена за проучване.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР