Многобройните строителни площадки в София са сред основните причини както

...
Многобройните строителни площадки в София са сред основните причини както
Коментари Харесай

Ремонтите на "Топлофикация" съсипват улиците в София

Многобройните строителни площадки в София са измежду главните аргументи както за калните улици, по този начин и за мръсния въздух. В допълнение след привършване на строителните действия постоянно настилката остава зле възобновена или напряко разрушена. Затова се чака най-малко дейностите на Столична община - планови или спешни, да не унищожават обществената инфраструктура. На процедура обаче точно общинските сдружения провокират едни от най-големите вреди по улиците и междублоковите пространства в София.

В контактния център на " Московска " 33 - call.sofia.bg, непрекъснато могат да се видят недоволства от качеството на ремонтите на " Топлофикация-София ", която е напълно общинска компания. Навръх Коледа гражданин на кв. " Дървеница " алармира, че в следствие от намесата на сдружението в региона е повредено 10-годишно дърво, което преди дни е било отстранено. Растението почнало да съхне, откакто служащи на фирмата-изпълнител на поръчка на " Топлофикация " стоварили тръби върху него. " Прикачвам фотоси за по-голяма изясненост. Моля да предприемете дейности по подготвеност и да санкционирате отговорните ", написа в сигнала.

Описаната история е продължение на серията от скандални случаи, в които през 2020 година " Топлофикация-София "  буквално тероризираше хората от разнообразни елементи на града. През есента жители на Студентски град предизвестиха, че се готвят за митинги поради дейностите на подизпълнител на сдружението, извършващ ремонт в региона на 55-то СУ " Петко Каравелов ". Случаят бе отразен и с телевизионни репортажи. " Кварталът тъне е тиня и дупки! Не се вижда никакъв напредък, очевидно би трябвало да се обърнем към малкия екран, щом не се взима отношение от Столична община! Готови сме за митинг! Оправете улиците в квартала и глобете " Топлофикация "! ", се споделяше в едно от многобройните писма на хората от Студентски град до администрацията.

По същото време поданици на регион " Възраждане " осведомиха и демонстрираха, че след строителни действия на " Топлофикация " по ул. " Зайчар " сред ул. " Пиротска " и бул. " Тодор Александров " истинската настилка от павета не е възобновена, а паветата изчезнали " мистериозно ". " Половината от улицата в посочения сектор пропада непрекъснато, което мощно затруднява придвижването на колите в сектора. От ноември предходната година ул. " Зайчар " попадна в " зелена зона " за паркиране, т.е. от дясната страна в посока от ул. " Пиротска " към бул. " Т. Александров " колите заплащат при паркиране, а от лявата  преминават по " черен път ", защото улицата е без настилка ", написа в този сигнал.

Учудващо или не, слабият надзор над ремонтите на " Топлофикация " продължава и откакто през пролетта заместител кмет на София по екологията, в чийто сектор е чистотата, стана някогашен член на съвета на шефовете на компанията. През май Десислава Билева смени дотогавашния заместител на Фандъкова по зелените системи - Йоана Христова. След това Билева разгласи, най-малко на думи, акция против така наречен кални точки в София. С признанието, че разкаляните градинки и междублокови пространства, в които се паркира поради неналичието на задоволително места, съставляват една от аргументите за разпространяването на прахуляк в града. След старта на акцията общината заяви, че е обезвредила няколко кални точки в 2-3 квартала. Но премълча обстоятелството, че в това време многочислените градежи сътвориха доста други такива и че общинските планове имат сериозен дял за замърсяването и загрозяването на столицата.    

След действия на друго сдружение под директния надзор на Столична община - " Софийска вода ", инфраструктурата също постоянно се предава в още по-лошо положение спрямо началото на реконструкциите. Само за последните дни в контактния център на " Московска " 33 има най-малко два сигнала за некачествено строителство по поръчка на " Софийска вода ". " Наскоро по ул. " Феликс Каниц " и пресечката с ул. " Софийски воин " " Софийска вода " извърши ремонт с замяна на тръби и т.н. Тежката механизация наруши- изпочупи, размести тротоарните плочки, които са и метод към подземните гаражи на бл.112. Отстраниха и онази добавка/наклон, с цел да не се блъскат колите в бордюра. Всичко остана като след борба, а и набиха едни железа, които ние си извадихме сами. Преди да приключи ремонта персонално аз обърнах внимание и помолих за възобновяване на тротоара, на което техническият отговорник ме увери да не се тормозим и че ще го създадат. Да, но не. Работите приключиха, служащите ги няма, а този сектор от тротоара, който е и методът към нашия гараж, остана начупен и дислокиран. Моля за подпомагане, което чакам да получим ", се споделя в единия от сигналите, изпратен на 21 декември.

" Моля за инспекция на качеството на възобновената настилка на ул. " Опълченска " от дясната страна по посока на бул. " Мария Луиза " - сред пресечките на ул. " Струга " и ул. " Беласица ". След ремонта на ВиК мрежата настилката беше доста неприятно възобновена! Още от първия ден има пропадания и съществени неравности. Моля за проверка на качеството на осъществяване. С такива неравности да се каже, че е възобновена настилката, е насмешка! ", написа в другия, подаден също към Коледа. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР