Много ясно казах, че 12 млн. ще бъде бюджетът на

...
Много ясно казах, че 12 млн. ще бъде бюджетът на
Коментари Харесай

Росица Матева пак: 12 милиона е бюджетът на ЦИК

" Много ясно споделих, че 12 млн. ще бъде бюджетът на ЦИК. А за изборите за момента са заделени 87 милиона ". Това изясни заместител ръководителят на Централната изборна комисия Росица Матева пред Българска национална телевизия.

Тя изясни, че членовете на ЦИК нямат терзания за организирането на изборите.

" Малко изпреварваме събитията, защото почнахме да се тормозим дали има задоволително хартия преди да са планувани изборите. Ще има хартия, мисля, че го декларирахме задоволително ясно. Ще има и отбрана. Всичко е наред ", сподели тя.

Според нея би трябвало се прави разлика сред операция и неточност. Тя удостовери, че се вършат доста неточности от секционните комисии.

Сега машинните бюлетини, които се отпечатват откакто гласоподава всеки гласоподавател, ще се броят на ръка.

Промяната на разпределението на мандатите няма да бъде в изгода или ущърб на някого, счита Матева.

" Това отразява данните на популацията и би трябвало по този начин да се пресмятат мандатите и представителността в Народното събрание ", разяснява тя.

" Много ще разчитаме на отговорността на РИК и изключително на секционните комисии, тъй като те създават изборите ", обърна внимание зам.-шефката на ЦИК.

Тя изрази вяра, че няма да има доста неточности в попълването на протоколите и надлежно да има дълги опашки за предаване на изборните бумаги. А в предходните години те са се дължали на невнимателно четене и бързане да се попълнят протоколите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР