Много ясно, че трябва да се повиши таксата за посещение

...
Много ясно, че трябва да се повиши таксата за посещение
Коментари Харесай

Антон Радичев: Това е немислимо!

" Много ясно, че би трябвало да се увеличи таксата за посещаване при персоналния доктор! Но страната би трябвало да отдели повече средства за това, а не тези пари да се взимат от хората. "

Това разяснява пред " България Днес " Антон Радичев, който е прочут с ясно изразената си социална позиция по редица тематики. Думите на артиста са във връзка предлагането на персоналните лекари потребителската такса за обзор да се увеличи. В момента нейната стойност е 2,90 лв. и не е променяна от 2012 година

Таксата е 10% от минималната заплата, тъй че би трябвало да стане 7,80 лв.. Но джипитата упорстват покачването да не е толкоз шокиращо, а да е с към левче. Друго искане на персоналните лекари е да има минимално възнаграждение и при посещаване на дете. В момента прегледът на дете е безвъзмезден, а пенсионерите заплащат по 1 лев на аудиенция при персоналния си доктор.

" Здравноосигурените хора не са длъжни да заплащат за покачването на потребителската такса, камо ли децата. За лицата до 18-годишна възраст прегледите би трябвало да са безвъзмездни, немислимо е в европейска страна медицината за деца да е платена ", изрично разгласи пред вестника Радичев.

Таксата от 2,90 лева сега не покрива цената на прегледа и остава за сметка на медика, споделят от Сдружението на общопрактикуващите лекари. Медици акцентират, че поради инфлацията има повишаване в доста сфери на живота и по тази причина тяхното искане е основателно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР